Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Cazemier Caja - Te Snel

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Cazemier Caja
Titel: Te Snel
ISBN:
Uitgever: Wolters-Noordhoff
Bijzonderheid: Paperback in goede staat
Prijs: € 7,50
Meer info Op de avond voordat Eline met haar klas op excursie gaat, verongelukt Tim met zijn brommer. Eline had nog maar net verkering met Tim, en bijna niemand weet ervan. Ze wordt niet gewaarschuwd en stapt nietsvermoedend in de bus. Als Eline het nieuws pas bij thuiskomst hoort, is ze intens verdrietig.
Ook Tims broer heeft het zwaar. Hij is boos en voelt zich door Tim in de steek gelaten. Als hij Eline tegenkomt, zoeken de twee steun bij elkaar. Maar het lijkt wel of ze allebei een totaal andere Tim kenden...

Caja Cazemier won de Prijs van de Jonge Jury 2008 met haar boek Vamp.
Recensie(s)
Tim (16) heeft sinds kort verkering met Eline. En dan verongelukt hij met zijn brommer. Het boek beschrijft de gevolgen die zijn dood heeft voor de nabestaanden. Vooral het verdriet en de verwerking daarvan door Eline en door zijn broer Frank worden verteld. Het boek is verdeeld in 5 stukken: lente, zomer, herfst, winter en lente. De laatste lente staat duidelijk voor het nieuwe leven. Eline en Frank vinden weer moed om verder te gaan. De stijl is hier en daar wat kabbelend, maar dat neemt niet weg dat de auteur uitstekend de gevoelens van de hoofdpersonen weet over te brengen. De verschillende stadia van huilen, woede, gemis en machteloosheid komen sterk over. Aanvankelijk ligt de nadruk in het verhaal op Eline, later verschuift dat meer naar Frank. De schrijfster kiest niet voor goedkope oplossingen. Het is een eerlijk verhaal. Ze verbergt haar beroep (lerares scholengemeenschap) niet gezien de school waar de gebeurtenissen zich veel afspelen en het gebruik van de poëzie. Deze elementen versterken het boek. Paperback met een gekleurde tekening van een meisje op een schoolbank.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.