Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Loo Tessa de - De meisjes van de Suikerwerkfabriek

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Loo Tessa de
Titel: De meisjes van de Suikerwerkfabriek
ISBN:
Uitgever: De Arbeuderspers
Bijzonderheid: Hardcover /Als nieuw .
Prijs: € 7,50
Meer info De meisjes van de suikerwerkfabriek bevat zes wondermooie verhalen. In het titelverhaal stellen vier vrouwen, die in een treincoupé zitten en op weg zijn naar hun werk, zich teweer tegen een jong pedant conducteurtje. Hun verdediging slaat algauw om in een aanval waarbij hij de prooi wordt.

De meisjes van de suikerwerkfabriek is het door zowel publiek als critici bejubelde debuut van Tessa de Loo waarin al alle elementen van het schrijverschap van de auteur van De tweeling aanwezig zijn. Van De meisjes van de suikerwerkfabriek zijn inmiddels meer dan twintig drukken verschenen.
Recensie(s)
Het succesvolle debuut van de Nederlandse schrijfster (1946), een bundel met zes verhalen. Thema zijn de nare ervaringen die vrouwen in uiteenlopende situaties opdoen met mannen. Soms kunnen ze adequaat reageren, in de meeste gevallen echter niet. Met het oproepen van zeer verschillende personen, tijden, plaatsen en gebeurtenissen, toont de schrijfster haar brede talent. De stijl is goed, al stapelen de vergelijkingen zich hier en daar te veel op. Zij heeft een groot vermogen om de gevoelens en gedachten van allerlei vrouwen levensecht te presenteren, maar doet geen pogingen om datzelfde van mannen te doen. Alles wordt vanuit de vrouwelijke hoofdpersonen waargenomen. Ondanks het thema kan deze bundel niet als feministisch worden bestempeld, ook al worden de mannen onveranderlijk als vrouwvijandig en egoïstisch afgeschilderd. De verhalen zijn te sterk aan individuele figuren gebonden om noodzakelijkerwijs tot algemeen geldige principes te voeren.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.