Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Arnoldussen Paul - Amsterdams Mooiste Straat

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Arnoldussen Paul
Titel: Amsterdams Mooiste Straat
ISBN:
Uitgever: Ne Adam
Bijzonderheid: Paperback in goede staat
Prijs: € 12,50
Meer info Nadat de lezers van Het Parool in 2006 het mooiste Amsterdamse woord hadden gekozen, was het de beurt aan de uitverkiezing van de mooiste straat van Amsterdam.
Niet alleen straten deden mee; grachten, hofjes, pleinen, dijken en dammen werden genomineerd. Duidelijk werd hoe dol Amsterdammers zijn op water; de Nieuwendammerdijk, de Amstel, de Kromboomssloot, de Groenburgwal, ze eindigden allemaal hoog. Maar de mooiste straat van allemaal bleek de moeder van de grachtengordel: de Brouwersgracht.
In Amsterdams mooiste straat is niet allen aandacht voor de pareltjes die de finale haalden, maar ook voor de genomineerden die niet tot dit selecte gezelschap behoren. Honderdvijftig straten met hun geschiedenis, met aandacht voor bekende en minder bekende bewoners, ge llustreerd met anekdotes van bewoners en bewonderaars en met foto's van Floris Lok.

PAUL ARNOLDUSSEN

Paul Arnoldussen is schrijver en journalist. Hij is onder andere samensteller van de serie Bibliotheek van Amsterdamse herinneringen. Samen met Annemarie de Wildt, conservator van het Amsterdams Historisch Museum, en beeldend kunstenares Janneke Viegers, vormde hij de jury van de wedstrijd om de mooiste Amsterdamse straat.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.