Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab Ovo Boeken.


 

Rosenboom, Thomas - Hoog aan de wind / verhalen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rosenboom, Thomas - Hoog aan de wind / verhalen
Schrijver: Rosenboom, Thomas
Titel: Hoog aan de wind / verhalen
ISBN: 9789021476391
Uitgever: Querido
Bijzonderheid: 1e druk 2006, mintgroen linnen gebonden met omslag, 255 blz.; vrijwel zo goed als nieuw
Prijs: € 5,00
€ 4,10
Meer info Hoog aan de wind is een schitterende verzameling korte en langere verhalen, die stuk voor stuk meesterlijke Rosenboom-romans in het klein zijn.
De personages in zijn verhalen hebben veel met elkaar gemeen: ze lopen hoog aan de wind en blijven hun doel nastreven ondanks tegenkrachten. Die volharding treffen we niet alleen aan in een vroege novelle, maar ook in de veelal niet eerder gepubliceerde verhalen ­ zoals in het op zichzelf staand fragment dat bedoeld was voor Gewassen vlees, maar uiteindelijk niet in de roman terechtkwam.

Bbilion-recensie Dick Welsink:
'Hoog aan de wind' is een term uit de zeilvaart. Het is een natuurlijk verschijnsel dat het mogelijk maakt met een schip vrijwel tegen de windrichting in te varen. Het begrip komt ter sprake in het laatste verhaal (een voorstudie van een nieuwe roman-in-wording) uit deze bundel.
Je zou het in breder verband kunnen toepassen op vrijwel al Rosenbooms verhalen (en romans): in plaats van rustig en kalm voor de wind mee te koersen, zeilen zijn personages dwars tegen de wind in hun ondergang tegemoet.
Dit boek biedt een fraaie staalkaart van zijn kunnen; van het verhaal, liever gezegd de novelle 'De jongen met de viool' uit zijn debuut 'De mensen thuis' (1983) tot de eerdergenoemde voorstudie 'De onderhandelaar'. Alleen die, en een uiteindelijk niet in 'Gewassen vlees' (1994) opgenomen brief, zijn niet eerder gepubliceerd, de overige verhalen verschenen eerder in krant, tijdschrift, jaarverslag of bloemlezingen.
Het is goed dat dit “verborgen” werk een plaats heeft gevonden in een boek dat voor iedereen bereikbaar is
Boek bekijken

Ab Ovo Boeken uit Doetinchem

particulier

Logo Ab Ovo Boeken

Al de door mij aangeboden boeken zijn in goede tot zeer goede staat. Bijgevoegde afbeeldingen zijn door mij zelf gemaakte foto's van de boeken.
LET OP: IK VERZEND ALLEEN BOEKEN BINNEN NEDERLAND
Boeken worden zorgvuldig en stevig verpakt verzonden binnen 24 uur na ontvangst betaling.
Verzendmogelijkheden: postnl, DHL (pakketpost met levering aan huis of afhalen servicepunt.
Mits niet te dik (max. 2,8 cm.) kunnen 2 paperbacks of 2 gebonden boeken naast elkaar verpakt in een stevige kartonnen doos nog als brievenbuspakketje worden verzonden.
Informeer gerust voordat u een bestelling plaatst bij mij naar de hoogte van de verzendkosten. De boeken kunnen niet afgehaald worden
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.