Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Gier, Kerstin - De moedermaffia / wespennest - (Als alleenstaande moeder kun je niet de héle wereld verbeteren .... Maar wel de wijk waarin je woont!)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gier, Kerstin - De moedermaffia / wespennest - (Als alleenstaande moeder kun je niet de héle wereld verbeteren .... Maar wel de wijk waarin je woont!)
Schrijver: Gier, Kerstin
Titel: De moedermaffia / wespennest - (Als alleenstaande moeder kun je niet de héle wereld verbeteren .... Maar wel de wijk waarin je woont!)
ISBN: 9789061124405
Uitgever: Karakter Uitgevers - paperb.
Bijzonderheid: 2009, 256 pp
Prijs: € 3,50
Meer info Constance is begin dertig, beeldschoon en heeft twee prachtige kinderen. Echter, is zij ook ontzettend chaotisch en net gescheiden. In de buitenwijk waar ze met haar twee - niet minder chaotische - kids naar toe verhuist om een nieuw, beter leven te beginnen, wacht haar een onaangename verrassing. Er lijken slechts voorbeeldige gezinnen te wonen. Modelmoeders met modelkinderen en modelhuwelijken die in modelhuizen wonen. Brr!

Sneller dan haar lief is, raakt Constance verstrikt in het dagelijkse leven van de Insectenwijk. Het blijkt een mijnenveld van moordende concurrentie, ingemene intriges en achterbakse omweggetjes. Alleen het recht van de sterkste telt! Net zoals in het wild...

Om dit wespennest te overleven, besluit Constance de wetten van de jungle te hanteren. Met een stel gelijkgestemde vriendinnen richt ze de moedermaffia op; een kleine, maar zeer effectieve guerilla-organisatie die chaos in de orde schept...

Recensie(s)

Constance is een pas gescheiden moeder van twee kinderen; ze probeert een nieuw leven op te bouwen in de Insectenwijk. In de Insectenwijk blijkt een groep perfecte moeders te wonen, die beschikken over perfecte huwelijken en perfecte kinderen. Constance denkt dat ze haar leven weer op de rails kan krijgen door zich bij deze Moedersociety aan te sluiten, maar niets is minder waar. Gelukkig schieten haar nieuwe vriendinnen haar te hulp. Uiteindelijk biedt ze met haar vriendinnen Trudy, Mimi en Anne tegenwicht aan de Moedersociety, en blijkt ze haar leven prima weer zelf op te kunnen pakken. De Duitse schrijfster Kerstin Gier heeft al een hele reeks boeken op haar naam staan in Duitsland; zij weet in dit boek de perfecte toon aan te slaan, haar schrijfstijl is vlot en humoristisch. Je ziet Constance gedurende het verhaal groeien van een onzekere pas gescheiden moeder naar een zelfstandige vrouw die haar leven weer op de rit heeft. Dit eerste deel van 'De moedermaffia' doet uitkijken naar de overige twee delen in deze serie!
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.88 100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 6.00 DPD € 6.10 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.75 DPD depôt € 5.00 Naar België pakket € 6.85 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.25