Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ALSNOG.


 

Ghalem, Ali - Een vrouw voor mijn zoon - Roman (Algerije), Flaptekst zie:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ghalem, Ali - Een vrouw voor mijn zoon - Roman (Algerije), Flaptekst zie:
Schrijver: Ghalem, Ali
Titel: Een vrouw voor mijn zoon - Roman (Algerije), Flaptekst zie:
ISBN:
Uitgever: Het Wereldvenster-Novib
Bijzonderheid: Paperback,172 blz. Een kennelijk gelezen ex.
Prijs: € 2,00
€ 3,50
Meer info Een vrouw voor mijn zoon speelt zich af in Algerije en verhaalt de geschiedenis van het meisje Fatiha, die tegen haar wil door haar ouders wordt uitgehuwelijkt: zij komt geleidelijk in opstand tegen deze traditionele patriarchale maatschappij.
Deze roman gaat vooral over de langzame en vaak moeilijke strijd voor de bevrijding van een vrouw die haar mogelijkheden gaat ontdekken, haar krachten verzameld en rebelleert, ondanks alle tegenwerking.
Ali Ghalem werd in 1943 in Constantine geboren. Als boerenzoon heeft hij nooit onderwijs gevolgd. Wel werd hij onderwezen in de koran. Hij maakte deel uit van verscheidene (amateur) toneelgezelschappen. In 1965 ging hij naar Frankrijk.
Behalve schrijver is Ali Ghalem ook cineast. Hij heeft onder meer dit boek, zijn eerste roman, verfilmd. Bovendien heeft hij twee documentaires gemaakt, 'Mektoub?' en 'Het andere Frankrijk'. Beide films behandelen het probleem van de Algerijnse immigranten in Frankrijk.
Ghalem heeft een actieve rol gespeeld in de discussies over dat onderwerp. `Mektoub?' is bekroond met de zilveren medaille van de stad Verona en kreeg de speciale prijs van de jury op het festival van Prades.
Boek bekijken

ALSNOG uit West Betuwe

zakelijk

Logo ALSNOG

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.