Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ALSNOG.


 

Okri, Ben - De rood bestoven stad. (Nigeria) Inhoud zie:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Okri, Ben - De rood bestoven stad. (Nigeria) Inhoud zie:
Schrijver: Okri, Ben
Titel: De rood bestoven stad. (Nigeria) Inhoud zie:
ISBN:
Uitgever: Van Gennep, Amsterdam 1991
Bijzonderheid: Paperback, 138 blz. In keurige conditie.
Prijs: € 3,50
€ 3,50
Meer info Nigeria, waar zo'n twintig jaar geleden de Biafraanse oorlog woedde, is nog steeds een van de meest gemilitariseerde landen van West-Afrika. In dit land spelen de verhalen van Okri, in het chaotische stadsleven van Lagos, maar ook in het binnenland, waar de meeste stadsbewoners vandaan komen.
Okri kiest zijn personages vooral uit de rafel-rand van de samenleving, de mensen zonder macht of kansen. Zo leven de twee hoofd-personen van het titelverhaal van zakkenrollen, gokken en bietsen; veel te vaak verkopen ze hun bloed aan het ziekenhuis. Het decor: parades, toespraken en geweld van brooddronken soldaten. In een ander verhaal voorziet een werkloos geworden verzekeringsagent in zijn onderhoud door in autobussen dubieuze medicijnen te verkopen. Bedreigd door zijn gedupeerde klanten vlucht hij naar zijn geboortestreek. Maar ook daar raakt hij vermalen door kuiperijen en machtsmisbruik. In alle verhalen blijft er ondanks alle uitzicht-loosheid een vonkje hoop, solidariteit en affectie groeien. Okri's verhalen zijn stuk voor stuk geschreven in een krachtig, lyrisch, soms bijna toverachtig proza.
Boek bekijken

ALSNOG uit West Betuwe

zakelijk

Logo ALSNOG

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.