Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ALSNOG.


 

Velema, Willem - Oog in oog met het verleden. De vaderlandse geschiedenis in 91 verhalen. Beschrijving zie:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Velema, Willem - Oog in oog met het verleden. De vaderlandse geschiedenis in 91 verhalen. Beschrijving zie:
Schrijver: Velema, Willem
Titel: Oog in oog met het verleden. De vaderlandse geschiedenis in 91 verhalen. Beschrijving zie:
ISBN:
Uitgever: Het Spectrum, Utrecht 2005
Bijzonderheid: Kloeke paperback, 392 blz. Lichte gebruikssporen.
Prijs: € 5,50
€ 3,50
Meer info Rampjaar, Palingoproer, het bombardement van Rotterdam, de moord op Pim Fortuyn — stuk voor stuk zijn het belangrijke, schokkende gebeurtenis-sen uit onze vaderlandse geschiedenis. Geschiedkundigen en geïnteresseerde leken kennen de jaartallen vaak uit hun hoofd, maar zelfs beroepshistorici weten lang niet altijd precies te vertellen welke verrassende verhalen er achter de bekende historische uithangborden schuilgaan. Dat komt doordat de meeste naslagwerken niet in detail kunnen ingaan op wat er tijdens de belangrijkste wendingen in de Nederlandse geschiedenis nou werkelijk gebeurde. Daarvoor ontbreekt in historische handboeken die volledigheid pretenderen nu eenmaal de ruimte. En vrijwel niemand heeft over ieder geschiedkundig onderwerp van enige betekenis een afzonderlijk boek in huis.
Oog in oog met het verleden wil in deze leemte voorzien. Het is dan ook geen — noodzakelijkerwijs oppervlakkige — 'Nederlandse geschiedenis in vogelvlucht' geworden. In plaats daarvan krijgt u een ruime selectie verhalen voorgeschoteld over de hoogte- en dieptepunten van onze vaderlandse geschiedenis, dus alleen over de allerbekendste en allerbelangrijkste historische gebeurtenissen. Daardoor is er veel meer ruimte voor indringende beschrijvingen van de beslissende lotgevallen van onze natie. Geen saai jaartallenboekje dus of een vermoeiende feitenbrij. Ook geen abstracte analyses of diepzinnige bespiegelingen, maar een rijke verzameling verrassende, mee-slepende verhalen, met volop aandacht voor frappante details.
De verhalen zijn afzonderlijk leesbaar en in iedere willekeurige volgorde. Maar ook een gestadige, lange tijdreis door de vaderlandse geschiedenis loont de moeite. Van de opstand van de Bataven onder Julius Civilis in 69 na Christus tot aan de moord op Theo van Gogh in 2004.
Boek bekijken

ALSNOG uit West Betuwe

zakelijk

Logo ALSNOG

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.