Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ankerboek.


 

Mario Vargas Llosa - Het paradijs om de hoek

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mario Vargas Llosa - Het  paradijs om de hoek
Schrijver: Mario Vargas Llosa
Titel: Het paradijs om de hoek
ISBN: 9789029073042
Uitgever: Meulenhoff, 2006
Bijzonderheid: Nette paperback, 466 pag.
Prijs: € 4,00
Meer info In Het paradijs om de hoek reconstrueert Mario Vargas Llosa de levens van de half Franse, half Peruaanse Flora Trist en haar kleinzoon, de Franse schilder Gauguin. Voor Flora, een negentiendeeeuwse utopiste, is het paradijs een betere maatschappij in de toekomst, waarin het lot van de vrouw en de arbeider wordt verlicht. Gauguins paradijs bevindt zich daarentegen in het heden, in zijn eigen tijd, maar dan aan de andere kant van de wereld. Beiden jagen met een obsessieve koppigheid hun paradijs na, maar hun idealisme is gedoemd tot mislukken.
Mario Vargas Llosa (Peru, 1936) is een van de beroemdste Zuid-Amerikaanse schrijvers. Hij schreef een groot aantal romans, waaronder De stad en de honden, Het feest van de Bok en Het ongrijpbare meisje. Zijn werk werd met vele prijzen bekroond, onder meer met de Premio Miguel de Cervantes voor zijn hele oeuvre.
Vargas Llosa is een begaafd verteller. de VolkskrantRecensie(s)De titel is de vertaling van "El paraiso en la otra esquina": een Peruaans kinderliedje dat het verlangen symboliseert van de twee hoofdpersonen Flora Tristan, half Franse, half Peruaanse, en van haar kleinzoon, de Franse schilder Paul Gauguin. Voor Flora is het paradijs: vrijheid en rechtvaardigheid voor vrouwen en armen in de toekomst. Zij reist door Frankrijk om haar ideeen over "de Arbeiders Unie" uiteen te zetten, samenwerking tussen vrouwen en arbeiders om de maatschappij te veranderen. Het paradijs van Paul bevindt zich in het heden, maar ver van huis, ver van ijskoude winters en frigide vrouwen: hij gaat naar Tahiti. Beide hoofdpersonen bezitten een obsessieve koppigheid in het najagen van hun paradijs. Ze verlaten hun partner en vertrouwde omgeving. Beiden hebben een slechte gezondheid die hen vaak parten speelt, en ze sterven allebei op vrij jonge leeftijd zonder het paradijs te hebben bereikt. Een boek met indringende, dramatische scenes. Mario Vargas Llosa (1936) is een van de meest gevierde hedendaagse Latijns-Amerikaanse schrijvers.
Boek bekijken

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.