Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ankerboek.


 

Hendriks, Ruud - Autistisch gezelschap

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hendriks, Ruud - Autistisch  gezelschap
Schrijver: Hendriks, Ruud
Titel: Autistisch gezelschap
ISBN: 9789026516740
Uitgever: Zwets & Zeitlinger, 2000
Bijzonderheid: Zeer nette grote paperback, 271 pag., ISBN 9789026516740
Prijs: € 16,00
Meer info Autistisch gezelschap

Een empirisch-filosofisch onderzoek naar het gezamenlijk bestaan van autistische en niet-autistische personen

Ruud Hendriks

Personen met autisme maken in allerlei situaties - thuis, op school, op het werk - deel uit van ons bestaan. Tegelijkertijd zijn autistische personen zo anders dan andere mensen, dat we ons kunnen afvragen in welke opzichten hier sprake kan zijn van interactie. Hoe worden verbanden tussen mensen gelegd als sociale relaties door een van de partijen onbegrepen blijven? Welke vormen van gezamenlijkheid worden ontwikkeld als de vertrouwde, betekenisvolle wereld van mensen-onder-elkaar goeddeels moet worden opgeschort? Welke alternatieve manieren van onderlinge afstemming blijken voorhanden buiten de vaardigheden die daarvoor gewoonlijk onmisbaar worden geacht?
In dit boek probeert cultuurwetenschapper, voorheen groepsleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg, Ruud Hendriks een antwoord te geven op deze vragen. De auteur leest er literaire bronnen op na en beschrijft psychologische experimenten; hij doet verslag van het bestaan op een leefgroep voor verstandelijk gehandicapte autistische jongeren en gaat in op de vraag hoe 'auti-biografisch' werk te lezen. Hij betoogt dat een goed begrip van de wijze waarop autistische en niet-autistische personen met elkaar omgaan, bijstelling vergt van de manier waarop we normaal gesproken over onszelf en de gemeenschap van mensen-onder-elkaar denken. Dat maakt dit boek niet alleen zeer relevant voor degenen met belangstelling voor autisme, maar ook voor allen die geïnteresseerd zijn in conceptuele kwesties rond de vraag hoe verschillende mensen samenleven.

Dr. Ruud Hendriks verrichtte zijn promotieonderzoek aan de Faculteit der Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht.
Boek bekijken

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.