Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.


 

Clevis, Hemmy ; Mieke Smit (Red./samenst.) - Verscholen in vuil. Archeologische vondsten uit Kampen 1375-1925

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Clevis, Hemmy ; Mieke Smit (Red./samenst.) - Verscholen in vuil. Archeologische vondsten uit Kampen 1375-1925
Schrijver: Clevis, Hemmy ; Mieke Smit (Red./samenst.)
Titel: Verscholen in vuil. Archeologische vondsten uit Kampen 1375-1925
ISBN:
Uitgever: Kampen, Stichting Archeologie IJssel-Vechtstreek
Bijzonderheid: 1990. Ingen., geillustr., softcover, 4to., 241 (3) pp., Met taltijke afbeeldingen en foto's, lit. opg., 1e (enige) druk.
Prijs: € 10,00
€ 4,85
Meer info Auteur: Hermanus Hubertus Carolus Catharina Clevis (1953-)
Mieke Smit (1953-)




Staat: Prima
Samenvatting:
Analyse en beschrijving van een aantal archeologische vondsten uit Kampen over de periode 1375-1925, met aandacht voor de typologie van aardewerk en glaswerk.

Recensie: Clevis, stadsarcheoloog van Kampen, beschrijft met enkele medeauteurs een aantal vondstcomplexen uit de binnenstad van Kampen. Na een inleiding over de aardewerkproduktie in Kampen en elders volgen een bespreking van de vondstlocaties en de beschrijvingen van de vondsten, naar materiaal gerangschikt. Dat materiaal bestaat vooral uit vuilnis (vandaar de titel) en in de conclusie wordt aandacht besteed aan de sociaal-economische achtergronden van de producenten van al dit afval. Het boek besluit met een 65 pagina's tellende typologische catalogus van het aardewerk, porselein en glaswerk en een literatuurlijst. Het is een mooi boek geworden met talloze zwart-wit foto's en twee kleurenfoto's en veel duidelijke tekeningen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Kampen en de IJssel- en Vechtstreek zullen er veel lezenswaardigs in vinden, maar dat geldt zeker ook voor diegenen die belang stellen in oud aardewerk en glaswerk.



Trefwoord: kampen ;netherlands;opgravingen;overijssel;stadsarcheologie : (post)middeleeuwse archeologie :geschiedenis, levensbeschrijving
Boek bekijken

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.