Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.


 

Heymans, J - Oorlog op Pathmos. Over en met Jan Cremer (en over Gerard van het Reve) : waarin opgenomen de toneelmonoloog Wolfsjong van Ben Siemerink.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Heymans, J - Oorlog op Pathmos. Over en met Jan Cremer (en over Gerard van het Reve) : waarin opgenomen de toneelmonoloog Wolfsjong van Ben Siemerink.
Schrijver: Heymans, J
Titel: Oorlog op Pathmos. Over en met Jan Cremer (en over Gerard van het Reve) : waarin opgenomen de toneelmonoloog Wolfsjong van Ben Siemerink.
ISBN:
Uitgever: Enschede, De Oare Útjouwerij, 1998,
Bijzonderheid: Gebonden, grijs linnen met stofomslag, 8vo., 54, (2) blz., zw./w. foto's door Johan Ghijsels, 1e (enige) druk
Prijs: € 17,50
Meer info Genummerd exemlaar : R. zesentwintig exemplaren zijn hors commerce, gebonden en alfabetisch 'genummerd'

Reeks: Hoofdstukken uit de Overijsselse literatuurgeschiedenis ; 3
Auteur: John Heymans (1954-)
Jan Cremer (1940-)
Gerard Kornelis van het Reve (1923-2006)


Samenvatting:
Schets van de relatie tussen Jan Cremer en Enschede.

Recensie:
J. Heymans begint zijn derde boek gewijd aan de Overijsselse literatuurgeschiedenis met een imaginaire ontmoeting in het Enschede van rond de eeuwwisseling tussen Gerard van het Reve sr. en Jan Cremer sr. Hij typeert beiden, wat hun levensinstelling betreft en ook op grond van wat ze geschreven hebben. Vader Van het Reve was onder meer hoofdredacteur van de Twentse editie van Het Parool en schreef onder het pseudoniem Gerard Vanter historische romans. En vader Cremer schreef het door zijn zoon uitgegeven boek 'Op de fiets de wereld in'. Beiden waren sociaal bewogen. Heymans' verhaal gaat dan voornamelijk verder over Jan Cremer, junior welteverstaan, die op zestienjarige leeftijd Enschede en Twente resoluut de rug toe keerde en zich tot een kosmopolitische kunstenaar ontwikkelde. Begin september 1998 werd er een Jan Cremer Festival in Enschede gehouden, waarmee de stad zijn beroemde burger eerde en ook weer even in haar midden had. 'Oorlog op Pathmos' - de naam van een bepaalde buurt in Enschede - is bedoeld als Cremer-aflevering van de Overijsselse literatuurgeschiedenis. Er staat ook een op 'De Hunnen' gebaseerde toneeltekst in van Ben Siemerink en enkele teksten bij foto's.

Inliggend aanbiedingsbrief 23.9.1998 van de uitgever Goaitsen van der Vliet en fondslijst

Staat: Prima
Porto voor koper

k4pl6 /00752


Trefwoord: Overijssel, Enschede, Cremer, Jan; Bellettrie Nederlandse letterkunde 20e eeuw
Boek bekijken

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.