Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Jan Poutsma.


 

GERHARDT, IDA - Courage! Brieven. Bezorgd door Ben Hosman & Mieke Koenen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: GERHARDT, IDA - Courage! Brieven. Bezorgd door Ben Hosman & Mieke Koenen
Schrijver: GERHARDT, IDA
Titel: Courage! Brieven. Bezorgd door Ben Hosman & Mieke Koenen
ISBN:
Uitgever: Amsterdam, Athenaeum - Polak & Van Gennep, 2005
Bijzonderheid: Gebonden, grijsblauw linnen met zilveropdruk (rug), stofomslag, leeslint, 8vo., 792 pp., zw./w. foto's, indexen, register, bibliografie, 1e (enige) druk
Prijs: € 10,00
€ 7,25
Meer info Auteur: Ida Gardina Margaretha Gerhardt (1905-1997)

Bernardus Michael Marie Hosman (1940-2019)
Maria Hubertina Koenen (1965-)
Marie Hélene van der Zeyde (1906-1990)

Samenvatting:
Keuze uit de correspondentie van de dichteres Ida Gerhardt (1905-1997) uit de periode 1927-1993. Tot de adressanten behoren niet alleen vriendinnen, dichters, kunstenaars, dominees, kloosterlingen, uitgevers en redacties van tijdschriften, maar ook leerlingen en collega's van de scholen waar zij Grieks en Latijn doceerde.


Recensie:
Ida Gerhardt (1905-1997) heeft duizenden brieven geschreven, waarvan er nu vijfhonderd zijn geselecteerd voor deze brievenuitgave. De bezorgers hebben voortreffelijk werk geleverd, de annotaties tot het uiterste beperkt, de toegankelijkheid via indexen vergroot, en de chronologie geëerbiedigd: daardoor is 'Courage!' - een echte Gerhardt-bemoediging - van alles tegelijk geworden. Het is een soort biografie in brieven, die zeventig jaar van haar leven omspant; ook is het een rijke vindplaats van opinies, contacten, feiten. Er rijst uit deze brieven een vrouw op die weliswaar gekwetst en moeilijk is, maar een zeer hoog inlevingsvermogen toont, vriendschappen koestert, de roede niet spaart. Ida Gerhardt was een karakter en ook haar brieven hadden niets meer of minder dan karakter. De gebieden waar de brieven over handelen zijn zeer divers, maar kunnen toch teruggebracht worden tot: poëzie, uitgave, literaire kritiek, vriendschap, reizen, stille afzondering. Tot de adressanten behoren naast familieleden onder anderen Gerrit Achterberg, Willem Barnard, Beatrix, Kees Boeke, Maria de Groot, Hella Haasse, J.H. Leopold, Huub Oosterhuis, Johan Polak, Anneke Reitsma, Henk van Ulsen, Albert Verwey en haar jeugdvriendin voor het leven, Marie van der Zeyde. Een sterke, stijlvolle dichteres.

Staat: Prima, stofomslag rug beschadigd, lichte gebruikssporen


Gerhardt, Ida; Brieven; Recensies
Boek bekijken

Antiq. Jan Poutsma uit Kampen

zakelijk
Verzending via Postnl, DHL of DPD.
Normale verzendkosten.
Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen is DPD of DHL een goed optie: Ophalen bij DHL Servicepoint € 4.95
Afhalen is natuurlijk ook mogelijk

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.