Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiquariaat De AS.


 

Meertens, Piet en Ger Harmsen (Inl.) - In het voetspoor van Henriëtte Roland Holst - Radicalen & religieuze socialisten in Nederland. Flaptekst zie:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Meertens, Piet en Ger Harmsen (Inl.) - In het voetspoor van Henriëtte Roland Holst - Radicalen & religieuze socialisten in Nederland. Flaptekst zie:
Schrijver: Meertens, Piet en Ger Harmsen (Inl.)
Titel: In het voetspoor van Henriëtte Roland Holst - Radicalen & religieuze socialisten in Nederland. Flaptekst zie:
ISBN:
Uitgever: A.W. Sijthoff, Alphen a/d Rijn
Bijzonderheid: Paperback, 152 blz. In keurige staat.
Prijs: € 3,95
€ 3,50
Meer info Als Neerlandicus, historicus en volkskundige heeft de thans tweeëntachtigjarige Piet Meertens een lange en eervolle staat van dienst. Deze bundel is een verzameling bijdragen van zijn hand op het terrein van de sociale en geestesgeschiedenis. De rode draad die ze alle verbindt, is vooral Meertens' grote belangstelling voor de relatie tussen christendom en socialisme in Nederland, vanaf de vroege negentiende eeuw tot in het heden.
De bundel bevat o.a. beschouwingen over het Saint-Simonisme in Nederland, de Zwijndrechtse nieuwlichters, de vroege radicaal Gerrit de Clerq en het optreden van Multatuli in Meertens' geboorteland Zeeland en de opkomst van het socialisme in Middelburg.
Henriëtte Roland Holst is Meertens' grote voorbeeld ge-weest op de weg van het socialisme. De redevoering over haar, die hij als voorzitter van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde in 1969 heeft gehouden, is een bijzonder opmerkelijk stuk.
'In het voetspoor van Henriëtte Roland Holst' is een belangrijke bijdrage aan de geschiedenis van het socialisme.
Boek bekijken

Antiquariaat De AS

zakelijk

Antiquariaat De AS uit Coevorden

Logo Antiquariaat De AS

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.