Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiquariaat De AS.


 

Chorus, Boudewijn en Stan van Houcke, Heikelien Verrijn Stuart - De colonne eenmaal in beweging. Flaptekst zie:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Chorus, Boudewijn en Stan van Houcke, Heikelien Verrijn Stuart - De colonne eenmaal in beweging. Flaptekst zie:
Schrijver: Chorus, Boudewijn en Stan van Houcke, Heikelien Verrijn Stuart
Titel: De colonne eenmaal in beweging. Flaptekst zie:
ISBN:
Uitgever: Pamflet, Leeuwarden 1981
Bijzonderheid: Eerste druk. Pocket, 132 blz. Netjes.
Prijs: € 4,50
€ 3,50
Meer info Steeds vaker, massaler en doeltreffender worden politie en legereenheden ingezet om het groeiend verzet in Nederland de kop in te drukken. Aan de vooravond van grote sociale, economische en politieke conflicten staat voor de autoriteiten centraal "bescherming van de rechtsorde", met andere woor-den, het handhaven van de bestaande machtsverhoudingen.
Na het luxueuze speelse van de jaren zestig, het terugkeren naar de werkelijkheid in de jaren zeventig, zijn aan het begin van de jaren tachtig verscherping en verharding de nieuwe trefwoorden. De rek is er uit, het is grimmig geworden op de set. In ieder geval staat een zwaar bewapende oproerpolitie in de startblokken - met als dreigende waarschuwing, dat de colonne, eenmaal in beweging, NIET MEER GESTOPT KAN WORDEN. Boudewijn Chorus, Stan van Houcke en Heikelien Verrijn Stuart beschrijven de ontwikkeling van het staatsgeweld en met name de herhaalde militarisering ervan. Speciale aandacht besteden zij aan een essentieel element hierin: het gebruik van traangassen.
Boek bekijken

Antiquariaat De AS

zakelijk

Antiquariaat De AS uit Coevorden

Logo Antiquariaat De AS

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.