Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiquariaat De AS.


 

Altena, Bert - Machinist en wereldverbeteraar - Het leven van A.J. Lansen, 1847-1931. Flaptekst:

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Altena, Bert - Machinist en wereldverbeteraar - Het leven van A.J. Lansen, 1847-1931. Flaptekst:
Schrijver: Altena, Bert
Titel: Machinist en wereldverbeteraar - Het leven van A.J. Lansen, 1847-1931. Flaptekst:
ISBN: 9789087044732
Uitgever: Uitgeverij Verloren, Hilversum 2014
Bijzonderheid: Paperback, 272 blz. Als nieuw
Prijs: € 16,50
€ 3,50
Meer info Arbeiders hadden in de negen­tiende eeuw weinig mogelijk­heden om zichzelf intellectueel te ontwikkelen. Ook machinist Bram Lansen (1847-931) moest hard en lang werken om zijn gezin te onderhouden. Maar hij wilde meer. Hij las veel, bezocht lezingen, zocht intensief naar de betekenis van het leven en filosofeerde over de ideale samenleving. Nadat hij zich had los gemaakt van het protes­tantse geloof vond hij nieuwe inspiratie in de vrijmetselarij. De ideeën die hij daar opdeed, leidden hem rond 1878 tot het socialisme Uiteindelijk kwam hij terecht in de vrijdenkers­beweging.
Bram Lansen is ook een van de weinige arbeiders van wie geschriften zijn overgeleverd Zijn visie op de maatschappij en zijn pleidooien voor de be­vrijding van de mensheid legde hij vast in vele opstellen en gedichten Ze vormen de basis voor de biografie van deze zeer opmerkelijke en onafhankelijke arbeider uit de negentiende eeuw.
Boek bekijken

Antiquariaat De AS

zakelijk

Antiquariaat De AS uit Coevorden

Logo Antiquariaat De AS

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.