Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ant. Zwaanshals.


 

Uitterhoeve, W., Moormann, E. - Van Alexander tot Zeus / figuren uit de klassieke mythologie en geschiedenis, met hun voortleven na de Oudheid

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Uitterhoeve, W., Moormann, E. - Van Alexander tot Zeus / figuren uit de klassieke mythologie en geschiedenis, met hun voortleven na de Oudheid
Schrijver: Uitterhoeve, W., Moormann, E.
Titel: Van Alexander tot Zeus / figuren uit de klassieke mythologie en geschiedenis, met hun voortleven na de Oudheid
ISBN: 9789085064961
Uitgever: Sun, Amsterdam
Bijzonderheid: 2007, paperback met flappen, 512pp
Prijs: € 15,00
€ 6,95
Meer info goede staat!

De oudheid leeft voort, niet in de laatste plaats in de mythen, legenden en historische verhalen. Met Van Alexander tot Zeus komt in één band een imposant klassiek lexicon ter beschikking.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft SUN twee succesvolle naslagwerken uitgegeven over de klassieke mythologie en geschiedschrijving. Na een reeks heruit-gaven en buitenlandse edities is dit materiaal nu gereviseerd, geactualiseerd, aangevuld en bijeengebracht in dit ene lexicon. Het resultaat is een naslagwerk, dat in bijna 250 beschrijvingen een overzicht geeft van de klassieke mythen, legenden en historische verhalen.
De uiteenzettingen laten ook zien hoe de klassieke figuren sindsdien deel zijn gaan uitmaken van de westerse cultuur- en politieke geschiedenis. Koningen en heersers als Agamemnon en Caesar, wijzen als Solon en Sokrates, de goden van de Olympos, halfgoden als Herakles, tragische en epische figuren als Elektra, Dido, Oidipous en Odysseus, schurken als Nero en Caligula – ze zijn niet weg te denken uit de beeldende kunsten, de reflecties over het menselijk bestaan, de moraliserende en politieke literatuur en het theater.
Boek bekijken

Ant. Zwaanshals uit Dordrecht

zakelijk

Logo Ant. Zwaanshals

LET OP! IK VERZEND ALLEEN VIA POSTNL! DE BEDRAGEN DAARVAN STAAN OOK BIJ HET AANGEBODEN ITEM! "Verzending na betaling per PostNL. Billijke verzendkosten naar België. Een pakket tot liefst TIEN KILO naar Vlaanderen kost bijvoorbeeld slechts €8,95."
Online tweedehands en antiquarische boekwinkel waar u meer dan alleen boeken zult vinden!
In- en verkoop (ook oude ansichtkaarten, foto's, oude plattegronden, oud reclamedrukwerk, militaire documenten (oorkonden medailles, uniform). Kunst, toegepaste kunst Etc, etc.
Moet u een huis vol boeken en vooral oude papierwaren ontruimen, schakel ons dan meteen in! Materiaal dat interessant voor ons is, kopen wij graag in! Bel Kelvin: 06-26192873 of mail naar: info@antiquariaatzwaanshals.nl
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.