Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Appelboom1946.


 

Goyer, Tricia - Vogelvrij

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Goyer, Tricia - Vogelvrij
Schrijver: Goyer, Tricia
Titel: Vogelvrij
ISBN:
Uitgever: Voorhoeve
Bijzonderheid: zo goed als nieuw - zie de foto's - voor de inhoud zie ''meer info''
Prijs: € 1,99
Meer info Samenvatting
Het is het jaar 1945. De oorlog is voorbij en de 21-jarige Betty Lake wordt uitgenodigd om te zingen voor Amerikaanse soldaten in Duitsland. Haar eerste optreden is direct een enorm succes.

Betty geniet van het applaus, het wonen in het voormalige hoofdkwartier van de nazi's en de aandacht van de Amerikaanse fotograaf Frank Witt. Maar dan blijkt haar vriendin Kat plotseling vermist. Kunnen de foto's van Frank het mysterie rondom haar verdwijning oplossen?
Recensie(s)
De Tweede Wereldoorlog is vijf maanden voorbij als de 20-jarige Amerikaanse Betty Lake naar Bayreuth in Duitsland reist om daar met anderen te zingen in het operagebouw voor de soldaten die de bevrijde gebieden stabiel moeten houden. Ze maakt kennis met Frank Witt, een oorlogsfotograaf in dienst van het leger. Wanneer Betty's kamergenoot, een beroemd zangeres, dood wordt gevonden, lijkt het op zelfmoord. Frank en Betty beginnen een eigen onderzoek en proberen te voorkomen dat een Duitser het operagebouw met explosieven opblaast. Een spannend en romanistisch verhaal met een goed sfeerbeeld van de periode vlak na de oorlog. Een belangrijk accent in het verhaal is de invloed van Wagners muziek op het Duitse volk. De auteur (1971) schreef diverse goed gedocumenteerde romans die zich afspelen rond de Tweede Wereldoorlog ('De koerierster', 'De schaduw van zijn vleugels'*') of de Spaanse burgeroorlog (de delen van 'De Spaanse kronieken') en een christelijke achtergrond hebben. Een makkelijk te lezen verhaal voor een grote lezerskring. Kleine druk.

H.W.L. Keus-Asveld
Boek bekijken

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.