Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Appelboom1946.


 

Pierce, Bethany - Breekbaar verlangen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pierce, Bethany - Breekbaar verlangen
Schrijver: Pierce, Bethany
Titel: Breekbaar verlangen
ISBN:
Uitgever: KOK
Bijzonderheid: zo goed als nieuw - zie de foto's - voor meer info zie "meer info'' - christelijk
Prijs: € 1,99
Meer info T 4
Samenvatting
Olivia heeft een hart van goud, oneindige liefde voor de wereld om haar heen, maar is niet in staat van zichzelf te houden. Haar gevoel van ongenoegen probeert ze te kwijt te raken door haar gewicht streng te controleren… te streng.

Authentiek en diepgevoelig portret
Verfrissend taalgebruik dat je in vervoering brengt

De vader van de 16-jarige Olivia verliest zijn baan als predikant. De hele familie is genoodzaakt Ohio te verlaten en te verhuizen naar een klein dorp aan de voet van de Appalachen. Daar huren ze een huis van hun oudtante Margaret en haar vriendin Ruby, die Olivia en haar zusje de 'oude vrijsters' noemen. Olivia worstelt met haar zelfbeeld. Dankzij Margaret, de knappe Mollie, die al snel bevriend raakt met de familie, en haar liefde voor schilderen, slaagt Olivia erin om zich thuis te voelen in haar nieuwe huis… en haar lichaam.
Recensie(s)
Als de zestienjarige Olivia (ik-persoon) met haar ouders en kleine zusje moet verhuizen omdat haar vader ontslagen is als predikant, verandert haar hele leven. Ze moet wennen aan een nieuwe woonplaats, een nieuwe school en nieuwe vrienden. Het enige wat ze nog onder controle heeft, is haar eigen lichaam, vooral haar gewicht: ze wordt anorexia-patiente. Als ze niet meer menstrueert, begint de medische molen te lopen. De enige ontsnapping aan haar dwanggedachten is in haar schilderkunst. Als haar tante Margaret verongelukt, wil Olivia uit haar lichaam ontsnappen. Zal ze nog op tijd gevonden worden? “Breekbaar verlangen” is de eerste roman van deze Amerikaanse schrijfster. Op een bijzonder boeiende manier heeft ze een complex probleem aan de orde gesteld. Zelf geworsteld hebbend met anorexia, giet ze op een indringende wijze de verschillende facetten hiervan ineen tot een verhaal. Het belang van een hechte vriendschap, een gezond zelfbeeld en geloof in God worden op een realistische manier verteld. Vrij kleine druk.

J.W. van Meerten-Hakvoort
Boek bekijken

Appelboom1946 uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.