Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ArnhemZoekboek.


 

Hosegood, Betsy. - SCHILDER ! = LANDSCHAPPEN =

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hosegood, Betsy.
Titel: SCHILDER ! = LANDSCHAPPEN =
ISBN: 9789057641251
Uitgever: Librero Nederland b.v.
Bijzonderheid: 2000 paperback 176 pag met veel voorbeelden Ongebruikt / NIEUW
Prijs: € 8,90
Meer info Samenvatting
Dit boek brengt een ode aan het landschap - gezien door de ogen van een aantal verschillende kunstenaars. Het beoogt te laten zien dat er geen eenduidig goede of slechte manier of techniek bestaat om een landschap te schilderen.
Recensie(s)
In dit kijk- en studieboek bespreken kunstenaars, op gedetailleerde wijze, eigen werk. Allen brengen met liefde een ode aan het landschap en bezitten het talent om dit, met verf als expressiemiddel, vast te leggen. Hun schilderijen zijn ingedeeld naar gelang de techniek die gebruikt is landschappen in aquarel c.q. gouache, olieverf, gemengde technieken, acryl en prachtige luchten in pastel. In een algemene inleiding vooraf maken we kennis met 'compositie', 'kleur' en 'werkwijzen'. Vervolgens krijgt iedere kunstenaar acht pagina's toebedeeld. Procesmatig genieten we van hun werk in beeld plus motivatie en achtergrondinformatie, de compositie, ondersteund met diagrammen, kleurgebruik en toegepaste techniek. Dit alles fraai van opzet en helder in uitleg, ruim voorzien van prachtig fotomateriaal (kleur) op gladwit papier. Met ingekaderde 'gulden regels', 'feiten' en citaten van grote meesters. Een portfolio, in woord en beeld, toont ten slotte de kunstenaars met hun opleiding, werk, exposities en adressen. Heel plezierig is ook de lijst, met uitleg, over het kleurengamma in de gebruikte verf. De sponsor hiervan is de firma Winsor & Newton, wiens naam de doorlopend tegenkomen. Met een verklarende woordenlijst. Voor de beginnende en de gevorderde gebruiker is dit echt genieten!
(Biblion recensie, Ellie Toussaint)
Boek bekijken

ArnhemZoekboek uit Arnhem

particulier
ARNHEM ZOEKBOEK is 24 UUR per dag OPEN en wil SNELLE AFHANDELINGEN van de bestellingen = EN: U kunt ook komen ophalen [in Arnhem bij ZOO-NOM / Bel dan even 026 4456528 // Opsturen via TNT [en vanaf E 50,- halve en v.a. E 100,- GEEN verzend -kosten ] Alleen levering binnen E.U.]
GEEF ook ZOEK opdrachten!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.