Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

(Annie M.G. Schmidt) - Uit de Korf. Huisorgaan van de c.v. De Bezige Bij g.a. (Onder redactie van Adriaan Morriën en Koos Schuur.) Jaargang [2], aflevering 3.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: (Annie M.G. Schmidt) - Uit de Korf. Huisorgaan van de c.v. De Bezige Bij g.a. (Onder redactie van Adriaan Morriën en Koos Schuur.) Jaargang [2], aflevering 3.
Schrijver: (Annie M.G. Schmidt)
Titel: Uit de Korf. Huisorgaan van de c.v. De Bezige Bij g.a. (Onder redactie van Adriaan Morriën en Koos Schuur.) Jaargang [2], aflevering 3.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam: De Bezige Bij, 1947.
Bijzonderheid: Meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com
Prijs: € 30,00
Meer info 184 x 122 mm. Geniet. 40 p. Geïllustreerd met cartoons en een foto. Half poststempel op voorzijde omslag. Enkel roestvlekje.
Tamelijk omvangrijk uitgeversprospectus, waarin Betty MacDonalds Het ei en ik, John Steinbecks Tortilla flat, Nescio’s Mene Tekel en andere nieuwe boeken van De Bij worden aangekondigd en aangeprezen.
Met uitvoerige tekstbijdragen, veelal voor de gelegenheid geschreven, van Annie M.G. Schmidt (‘Kinderboeken: een stuk jeugdvorming’), Adriaan Morriën (‘Het lezen’), Bert Schierbeek (‘Arthur Koestler, De yogi en de volkscommissaris’). Tevens voorpublicaties uit de te verschijnen bundels van Ida Gerhardt en Bert Voeten.
De kinderboekenschrijver in de dop formuleert helder welke soorten kinderboeken er voor welke soorten kinderen en leeftijd zijn.
‘In elk geval dus aandacht besteden aan de boeken die wij aanschaffen en onze eisen stellen: Is het boek goed geschreven? Is de verhaaltrant kinderlijk, is de humor kinderlijk, is het verhaal beeldend en suggestief, maar bovenal: is het boek positief?’
Niet in de Schmidt-bibliografieën van Marcel Raadgeep.
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.