Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

Johan Luger - Naar wij vernemen… Roman uit de krantenwereld.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Johan Luger
Titel: Naar wij vernemen… Roman uit de krantenwereld.
ISBN:
Uitgever: Amsterdam: A.J.G. Strengholt, [1941].
Bijzonderheid:
Prijs: € 20,00
Meer info 232 x 161 mm. Heellinnen. 312 p. Tweede druk. Iets scheefgelezen. Enige slijtage.

Schaarse roman en eerste deel van een beoogde trilogie.

Hans van Straten meende dat de journalist Tom Schilperoort model heeft gestaan voor de in deze roman figurerende ‘Eddy Goselaar’.

Marco Entrop in De Parelduiker (2006): ‘Het boek is een onberispelijke sleutelroman, hoewel de schrijver dit in zijn voorwoord quasi-uitdrukkelijk ontkent. Luger zelf houdt zich schuil achter zijn hoofdpersoon Adriaan van Hoorn, een sierkunstenaar met journalistieke ambities, die door hoofdredacteur Krause (J.C. Schröder, ook bekend als de gevreesde toneelbespreker Barbarossa) van de Amsterdamse krant Het Signaal (De Telegraaf) als volontair wordt aangenomen. Adriaan leert gedurende de roman niet alleen de kneepjes van het vak kennen - hij wordt van moord naar brand naar brandhaard gestuurd -, maar ook zijn plaats te vinden binnen de hoofdstedelijke bohème. Het verhaal speelt zich af in de jaren voor de Eerste Wereldoorlog en eindigt op de dag dat de Duitse legers naar België opmarcheren.’
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.