Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Azucena Boek.


 

Smabers, Nicolette - CHINEZEN VAN GLAS

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Smabers, Nicolette - CHINEZEN VAN GLAS
Schrijver: Smabers, Nicolette
Titel: CHINEZEN VAN GLAS
ISBN: 90-234-3182-0
Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam, 1991
Bijzonderheid: Paperback, 110 pp, in goede staat. Met recensie uit de Volkskrant van Arnold Heumakers
Prijs: € 5,00
Meer info
Tijdens een zomervakantie die zij bij voorkeur achter de gesloten luxaflex van haar slaapkamer doorbrengt, krijgt Edith Persoon te horen dat haar oude tante Dora -half Indisch van geboorte, maar Hollandse van afkomst- is gestorven. Ze heeft deze tante nauwelijks gekend. En de man die blijkbaar speciaal voor haar, Edith, naar Nijmegen is afgereisd om dit bericht te brengen, heeft ze in haar jeugd slechts 'gekend' als de pleegzoon van haar exentrieke tante. Het is 'Carel met een C, (....) een poepchinees, maar niet zo erg als tante Dora'. Edith heeft hem nooit gesproken of gezien. Toch begroet ze hem als een vertrouwde vriend uit het verleden, Waarom is deze begroeting, uitgaande van één kant, zo hartelijk?
Deze vraag is, met vele andere wellicht, aan de lezer. Wat voor Edith, schijnbaar de hoofdpersoon in dit verhaal, als kind een grote rol speelde, was haar hang naar een ordentelijke familiegeschiedenis: '(...) uiteindelijk wilde ik dat al mijn vragen samen met hun antwoord over brede, lommerrijke lanen wandelden en deze kwamen op de naakte waarheid uit.'

'Chinezen van glas' is een ontroerende, sfeervolle en zeer onorthodoxe familiekroniek. Met deze novelle sluit Nicolette Smabers de schildering af van een katholiek Haags milieu in de jaren vijftig en zestig, dat ook in haar vorige boeken centraal stond.
Boek bekijken

Azucena Boek uit Winschoten

particulier

Logo Azucena Boek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.