Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Azucena Boek.


 

Kershaw, Ian - HEULEN MET HITLER / Britse ambivalentie ten aanzien van nazi-Duitsland

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kershaw, Ian - HEULEN MET HITLER / Britse ambivalentie ten aanzien van nazi-Duitsland
Schrijver: Kershaw, Ian
Titel: HEULEN MET HITLER / Britse ambivalentie ten aanzien van nazi-Duitsland
ISBN: 9789027497710
Uitgever: Uitgeverij Het Spectrum, Utrecht, 2004
Bijzonderheid: Paperback met verlijmde katernen, soft cover 432pp in goede staat.
Prijs: € 7,50
Meer info Groot-Brittanniƫ kwam als sterkste overwinnaar uit de Eerste Wereldoorlog. Het had daardoor een bijzondere verantwoordelijkheid in het bewaken van de Europese vrede na het Verdrag van Versailles. Had Groot-Brittanniƫ met een andere koers het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kunnen voorkomen?

In dit boek onderzoekt Kershaw deze prangende vraag. Centraal staat Lord Londonderry: neef van Churchill, patriot, als minister verantwoordelijk voor de Royal Air Force. Als politicus pleitte Londonderry tevergeefs voor grotere investeringen in de Britse luchtmacht. Later knoopte hij vriendschappelijke betrekkingen aan met Hitler en de zijnen, in de hoop op deze manier een nieuwe oorlog in Europa te voorkomen.
Ian Kershaw verplaatst de lezer in een wereld waarin het voeren van een verzoeningspolitiek met Hitler een redelijk alternatief kon lijken. Hij schetst een objectief portret van een man die niet in staat was de grens tussen diplomatie en persoonlijke vriendschap te bewaken. Londonderry's houding roept fundamentele vragen op over de rol van Groot-Brittanniƫ in de jaren dertig. Had het Hitler ervan kunnen weerhouden een nieuwe wereldoorlog te beginnen?
Boek bekijken

Azucena Boek uit Winschoten

particulier

Logo Azucena Boek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.