Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Banien.


 

Jaap de Jong, Christoph Pieper, Adriaan Rademaker - Beïnvloeden met emoties / pathos en retorica

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Jaap de Jong, Christoph Pieper, Adriaan Rademaker
Titel: Beïnvloeden met emoties / pathos en retorica
ISBN: 9789462981218
Uitgever: Amsterdam University Press
Bijzonderheid: 2015, 240pp, Gebonden, in zeer goede staat / als nieuw
Prijs: € 12,50
€ 3,85
Meer info Wat is de rol van gevoel in de argumentatie in het Nederlands recht, in ISIS-filmpjes en in de zelfverdediging van dopingzondaar Lance Armstrong? En hoe werkt de betoverende zang van castraten, de emotie van Mahler, Lou Reed en Prince?

'Beïnvloeden met emoties' is een inspiratiebron voor mensen die beter willen begrijpen hoe mensen elkaar ontroeren of overtuigen, en welke rol emoties daarin spelen. Het boek geeft in meer dan dertig essays voorbeelden van het effect van emoties in toespraken, pamfletten, foto's, film, beeldende kunst en muziek. Inzicht in de werking van pathos kan ertoe leiden dat we de gevoelens die we ervaren meer waarderen.

Dit boek gaat over subtiele beïnvloeding via onbewust werkende muzikale taaltechnieken. Het handelt over de aantrekkelijkheid van anekdotes en concrete beelden. En over de impact van ambachtelijke retorische technieken als drieslagen, contrasten en herhalingen in klassieke retorica en moderne media.

Het beschrijft de woede van Achilles en de pathospraktijken van Cicero en Quintilianus. Ook het catastrofale pathos in de toespraken van Goebbels wordt uitgediept, net als de opleving van de retorische studie naar aanleiding van Obama's optredens. Een verklaring wordt gegeven van het wonderlijke gebrek aan pathos in de Nederlandse politiek en de opvallende verandering die Wilders en Timmermans daarin aanbrengen.
Boek bekijken

Banien uit Nieuwegein

zakelijk
Welkom bij Banien Boeken, in- en verkoper van tweedehands boeken. Niet alle boeken zijn voorzien van foto's, de staat van de boeken wordt altijd zo goed mogelijk beschreven. Voor meer informatie en/of foto's over bepaalde boeken, stuur gerust een bericht.
Bij grotere boeken/pakketen, verzending naar DHL-punt is op verzoek mogelijk en vaak goedkoper.
Bestellingen worden verzonden na betaling.
Let op, voor verzending buiten Nederland zijn de verzendkosten hoger.
Soms komt het voor dat een mail binnenkomt in uw spam.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.