Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Bartele Gallery.


 

Schyn, Hermannus - De geschiedenis der Mennoniten, 1743

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schyn, Hermannus - De geschiedenis der Mennoniten, 1743
Schrijver: Schyn, Hermannus
Titel: De geschiedenis der Mennoniten, 1743
ISBN:
Uitgever: Kornelis de Wit
Bijzonderheid: De mennonieten is de oudste nog bestaande doperse kerk. Ze zijn rond 1540 genoemd naar de priester Menno Simons.
Prijs: € 350,00
Meer info Hermannus Schyn - Gerardus Maatschoen - De geschiedenis der Mennoniten - Amsteldam, Kornelis de Wit boekverkooper, 1743 - 418 pag.- Papieren omslag - 16 x 10 cm.

Conditie: Goed. De bladzijden zijn soms wat omgekruld.

De mennonieten is de oudste nog bestaande doperse kerk. Ze zijn rond 1540 genoemd naar de priester Menno Simons uit het Friese Witmarsum. Hij was een katholiek priester die overging tot het anabaptisme. Nadat hij in 1535 opnieuw gedoopt was, gaf hij in 1536 zijn priesterambt op. Daarna wijdde hij zich aan prediken en geschriften. In Nederland worden zij ook wel doopsgezinden genoemd.

De mennonieten streven naar een geweldloze wereld. De kenmerken van deze beweging waren de totale scheiding van kerk en staat, de afwijzing van de kinderdoop, het weigeren van de eed, en de persoonlijke belijdenis van mondige mensen in plaats van het onderschrijven van de door de kerk vastgelegde teksten. De doperse non-conformistische uitgangspunten riepen veel weerstand op. In de zestiende eeuw werden de dopers te vuur en te zwaard vervolgd. In die tijd zijn in Nederland zo'n tweeduizend dopers om hun overtuiging omgebracht. Respect voor elkaar en voor elkaars mening is normaal, er zijn geen meerderen en geen minderen.
Boek bekijken

Bartele Gallery uit Langweer

zakelijk

Logo Bartele Gallery

Bartele Gallery in Langweer heeft een ruime collectie antieke kaarten, prenten en boeken.
Bartele heeft 25 jaar in Indonesia gewoond en heeft ook daar nog een winkel met oude boeken, kaarten en prenten van Nederlands-Indiƫ.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.