Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BB&His Storytellers.


 

Francisci Oudendorp (Franz van Oudendorp ) - C. IULLII CAESARIS

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Francisci Oudendorp (Franz van Oudendorp ) - C. IULLII CAESARIS
Schrijver: Francisci Oudendorp (Franz van Oudendorp )
Titel: C. IULLII CAESARIS
ISBN:
Uitgever: Daehne Sumptibus et Typis BG Teubneri Lipsiae (Leipzig) 1825
Bijzonderheid: zeer oud en zeldzaam exemplaar in redelijke staat
Prijs: € 20,00
Meer info Commentarii de Bello Gallico et Civili. Accedunt libri De Bello Alexandrino, Africano et Hispaniensi textum passim refinxit annotationem criticam adiecit 10. Christoph Franz van Oudendorp ook: Frans, Franciscus van Oudendorp (geboren 31 juli 1696 in Leiden , 14 februari 1761 ibid) was een Nederlandse klassieke filoloog.
Oudendorp werd ingeschreven op 7 maart 1708 aan de Universiteit van Leiden , waar hij studeerde bij Jacob Gronovius , Jacobus Perizonius en Pieter Burman de oudere filosofische wetenschappen. Daarna werkte hij als leraar van de stadsschool in Leiden. In 1724 werd hij rector van de Latijnse school in Nijmegen en opende hij dit onderwijsbureau met een Latijnse toespraak over het nut en de noodzaak van openbare scholen. Vanaf 1726 diende hij als rector van de Latijnse School in Haarlem, In een gelukkig huwelijk woonde hij met een gelijk partner, Sara Torren. Door haar bemiddeling sloot hij vriendschap met de bekende jurist en dichter Peter d'Orville. Op 12 september 1740 werd hij benoemd tot hoogleraar geschiedenis en retoriek aan de Universiteit Leiden, die hij op 25 oktober van datzelfde jaar met de inleidende toespraak De literariis Caji Julii Caesaris studiis op zich nam . Hij nam ook deel aan de organisatorische taken van de Universiteit Leiden en was 1751/52 rector van de Alma Mater . In die tijd benoemde de Society of Sciences of Haarlem hem tot lid.
Oudendorp verwierf in zijn tijd grote bekendheid door publicaties van een groot aantal Latijnse schrijvers te publiceren. Met zorgvuldige vergelijking van zeldzame manuscripten die hem presenteerden, behalve de boekencollecties van zijn geboortestad, vooral de bibliotheken in Wenen en Florence , regelde hij rijke, kritisch geannoteerde edities van Lucan (Leiden 1728), Sextus Julius Frontinus (Leiden 1731), Julius Caesar (Leiden 1737), Suetonius (Leiden 1751) en Apuleius (postuum leed 1786). Hij verscheen ook als een Latijnse dichter.
Zijn zoon Cornelius liet zijn geschreven nalatenschap en zijn boekencollectie van de Universiteitsbibliotheek Leiden na .
Boek bekijken

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.