Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BB&His Storytellers.


 

William Shakespeare - Othello/ De Moor van Venetie 1e druk 1908

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: William Shakespeare - Othello/ De Moor van Venetie  1e druk 1908
Schrijver: William Shakespeare
Titel: Othello/ De Moor van Venetie 1e druk 1908
ISBN:
Uitgever: Maatschappij voor goede en goedkope lectuur Amsterdam
Bijzonderheid: vertaald door Edward B Koster boek in perfecte staat
Prijs: € 7,50
Meer info William Shakespeare (1564 - 1616) was een Engelse dichter, schrijver en acteur. Hij wordt gezien als een van de meest invloedrijke schrijvers allertijden. Hij groeide op en Stratford-upon-Avon, een stad in het midden van Engeland. Op zijn achttiende trouwde hij met Anne Hathaway waarmee hij drie kinderen kreeg. In 1593 publiceerde Shakespeare zijn lang verhalende gedicht Venus and Adonis. als quarto gepubliceerd door Richard Field, een van de beste drukkers van dat ogenblik. Het mythologisch-erotisch gedicht is gebaseerd op het bekende en vaak navertelde verhaal uit Ovidius' Metamorphoses.
De uitgave werd met negen herdrukken een groot succes. De bekendste toneelstukken die William Shakespeare schreef zijn Hamlet, Romeo and Juliet, Macbeth en King Lear.
Othello (Engelse titel: The Tragedy of Othello, the Moor of Venice) is een tragedie van William Shakespeare, vermoedelijk uit 1603 of 1604. De belangrijkste thema's van deze tragedie zijn liefde, jaloezie, ambitie en wraak, maar bovenal hoe deze menselijke passies de val van een nobel man kunnen veroorzaken. Op een hoger niveau kan dit stuk dan ook begrepen worden als een psychomachia, een strijd om de ziel van de mens, waarbij Othello het beste deel van de ziel personifieert en Iago de lagere driften.
Boek bekijken

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.