Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BB&His Storytellers.


 

Goethe - Goethe’s Faust tweede deel in Nederlandsche verzen vertaald, ingeleid en toegelicht door Nico van Suchtelen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Goethe - Goethe’s Faust tweede deel in Nederlandsche verzen vertaald, ingeleid en toegelicht door Nico van Suchtelen
Schrijver: Goethe
Titel: Goethe’s Faust tweede deel in Nederlandsche verzen vertaald, ingeleid en toegelicht door Nico van Suchtelen
ISBN:
Uitgever: Maatschappij voor goede en goedkope lectuur Wereldbibliotheek 1920
Bijzonderheid:
Prijs: € 10,00
Meer info Johann Wolfgang von Goethe ? (Frankfurt am Main, 28 augustus 1749 – Weimar, 22 maart 1832) was een Duits wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman. Goethe was de schrijver van onder meer Faust, Die Leiden des jungen Werthers en Zur Farbenlehre. In 1782 werd hij in de adelstand verheven. Daarvoor stond er geen von in zijn achternaam.
Toneel
Naast Faust schreef Goethe de toneelstukken Iphigenie, Egmont, Torquato Tasso, en zijn Reineke Fuchs. Bij de periode van zijn vriendschap met Schiller horen de voortzetting van Wilhelm Meister, de mooie idylle Hermann und Dorothea en Romeinse Elegieën. In de laatste periode, na Schillers dood in 1805, horen Faust, Die Wahlverwandschaften, zijn autobiografie Dichtung und Wahrheit, zijn Italiaanse Reis, veel wetenschappelijk werk, circa 16000 brieven en een serie verhandelingen over Duitse kunst.
Al in 1772 begon Goethe aan een toneelstuk onder de titel Mahomet als repliek op François-Marie Arouets (beter bekend als Voltaire) Le fanatisme ou Mahomet le Prophète, waarvan echter slechts fragmenten bekend zijn. Het bekendste fragment is het gedicht Mahomets Gesang. In 1799 maakte Goethe een becommentarieerde vertaling van Voltaires drama.
Boek bekijken

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.