Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BB&His Storytellers.


 

J.A. Visscher - Wrakhout

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: J.A. Visscher - Wrakhout
Schrijver: J.A. Visscher
Titel: Wrakhout
ISBN:
Uitgever: Koning’s Uitgeverij Baarn 2e vermeerderde uitgave 1931
Bijzonderheid: 24 losse nouvelleno.a.: de schuwe,de aristocraat,de druiventros,een vakman,zonder stuur,de parasiet,kellner,hein de luis,het lintje,de muzikant enz.)
Prijs: € 7,50
Meer info ïn dit boek van 313 pagina's geeft de schrijver 24 schetsen, over allerlei typen van menschen, die men rangschikken kan onder de verstootenen. De titel is duidelijk genoeg, en het motto, dat de schrijver op de titel-pagina vermeldt, laat zijn bedoeling, en ook zijn stof dadelijk herkennen: „En Jezus, de schare ziende, werd innerlijk met ontferming bewogen over hen, omdat zij vermoeid en verstrooid waren, gelijk schapen, die geen herder hebben". De schrijver schetst, zeer verdienstelijk, verschillende typen, waarbij hij telkens een illustratie geeft, ook al weer van zijn eigen hand.
De auteur van dit werk, die reeds eerder bekendheid kreeg, laat zich hier zien in zijn kracht. Litteraire b e-doelingen heeft hij niet. Maar litteraire waarde heeft zijn zuiver werk toch ongetwijfeld. Fijn is de teekening; zuiver blijven gevoel en toon van zijn boek. Het geeft ons — dat is een nuchtere opmerking — bovendien een goeden kijk op de ellende van de stakkers, waarmee de auteur in zijn leven telkens te doen gekregen heeft. Ik kan niet beter raden, dan dit boek met geduld te lezen. Dat verdient het meer dan menig ander luchtig werk. Hier schreit menschelijke bewogenheid over de gebrokenen van ons geslacht, ellendigen, die alleen door Christus genezen en getroost kunnen wezen.
Boek bekijken

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.