Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenbeurs Venlo.


 

Ben Speet - Kleine Geschiedenis van Nederland - De tijd van monniken en ridders 500-1000

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ben Speet - Kleine Geschiedenis van Nederland - De tijd van monniken en ridders 500-1000
Schrijver: Ben Speet
Titel: Kleine Geschiedenis van Nederland - De tijd van monniken en ridders 500-1000
ISBN: 9789040082139
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: 2007, 160pp, Gebonden. Als nieuw. Past in brievenbus
Prijs: € 7,50
Meer info KLEINE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND
De Kleine Geschiedenis van Nederland brengt in tien toegankelijk geschreven delen een uniek overzicht van de vaderlandse geschiedenis, opgebouwd de canon van het Nederlandse geschiedenisonderwijs. De voor het onderwijs voorgeschreven 'kenmerkende aspecten' van elk van de tien tijdvakken uit die canon worden besproken, waardoor ook een verbinding wordt gelegd tussen de Nederlandse en de algemene geschiedenis.
Elk deel in de serie behandelt een van de tien tijdvakken met een aantal bijbehorende kenmerken, zoals 'feodalisme' voor de vroege middeleeuwen, 'ontdekkingsreizen' voor de zestiende eeuw, 'industri revolutie' voor de negentiende, en 'wereldoorlogen' en 'crisis' voor de twintigste eeuw. De Nederlandse situatie wordt telkens afgezet tegen de achtergrond van zo'n algemeen Europees of mondiaal verschijnsel.
De Kleine Geschiedenis van Nederland gaat niet alleen over de 'groten', maar ook over de gewone mensen. Door de thematische aanpak hebben de delen vaak een verrassende inhoud,,die de bekende en aloude vaderlandse geschiedenis aanvult en verrijkt.
DE TIJD VAN MONNIKEN EN RIDDERS
Tussen 500 en 1000 werd de ontwikkeling van Nederland bepaald door Angelsaksische monniken en Frankische heersers. Terwijl elders de islam aan een opmars begon, kreeg het Christendom in West-Europa een stevige basis. Tegelijk bouwden de Franken aan een feodale maatschappij van leenheren en horigen. De heerschappij van Karel de Grote (768814), de 'vader van Europa', vormde in deze tijd een hoogtepunt. Aan zijn gezag ontkwamen ook de Friezen en Saksen in de Lage Landen niet.
Boek bekijken

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

zakelijk

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2024 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten. Vanaf 35 euro in NL geen verzendkosten. Het is mogelijk dat onze mails in een reactie op uw bestelling in uw spambox terecht komen; controleer s.v.p. hierop!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.