Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenbeurs Venlo.


 

Ven, C. van der - En God viel uit de hemel / levensverhalen van een generatie (ex-)dominicanen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ven, C. van der - En God viel uit de hemel / levensverhalen van een generatie (ex-)dominicanen
Schrijver: Ven, C. van der
Titel: En God viel uit de hemel / levensverhalen van een generatie (ex-)dominicanen
ISBN: 9789056252700
Uitgever: Valkhof pers
Bijzonderheid: 2008, paperback, 178p, goede staat, brievenbus
Prijs: € 6,50
Meer info Kerk en geloof maakten in de tweede helft van de twintigste eeuw onstuimige veranderingen door. Was er in de jaren vijftig nog een gestage toestroom van jonge mannen en vrouwen die kozen voor een religieuze orde en het priesterschap, tien jaar later was er sprake van een ware exodus. Massaal verlieten religieuzen – al dan niet na een heftige persoonlijke worsteling - ambt en klooster en soms keerden ze daarbij ook het geloof de rug toe. Een minderheid bleef trouw aan haar eerste roeping en probeerde tastend nieuwe inhoud te geven aan oude begrippen en versteende woorden.
Colet van der Ven interviewde vijf dominicanen en tien ex-dominicanen over de achtergronden van hun keuze. Wat ging eraan vooraf en wat volgde? Wat bleef er over van hun oorspronkelijke idealen en welke kwamen er voor in de plaats? `God viel uit de hemel’ maar vonden zij hem misschien ergens anders terug?
Boek bekijken

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

zakelijk

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2024 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten. Vanaf 35 euro in NL geen verzendkosten. Het is mogelijk dat onze mails in een reactie op uw bestelling in uw spambox terecht komen; controleer s.v.p. hierop!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.