Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenbeurs Venlo.


 

Scallen, Catherine B. - Rembrandt, reputation, and the practice of connoisseurship

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Scallen, Catherine B. - Rembrandt, reputation, and the practice of connoisseurship
Schrijver: Scallen, Catherine B.
Titel: Rembrandt, reputation, and the practice of connoisseurship
ISBN: 9789053566251
Uitgever: Amsterdam university press
Bijzonderheid: 2004, 416p., Gebonden, in goede staat, past in brievenbus
Prijs: € 10,00
Meer info In deze studie wordt voor het eerst in kaart gebracht hoe aan het eind van de negentiende eeuw een begin gemaakt werd met de wetenschappelijke inventarisatie van Rembrandts schilderijen. Tussen 1870 en 1935 verschenen de eerste catalogues raisonnes (wetenschappelijke catalogi) van Rembrandts werk, met daarin de beoordelingen van individuele kunstkenners over de authenticiteit en kwaliteit van de schilderijen. Scallen baseert zich in haar boek op de geschreven kennis van Rembrandt-specialisten als Wilhelm von Boden, Abraham Bredius, Cornelis Hofstede de Groot en Wilhelm Valentiner, die in artikelen en catalogi zijn oeuvre afbakenden en daarmee de grondslag legden voor moderne opvattingen over zijn werk. Tot op de dag van vandaag refereren wetenschappers aan de standpunten van deze kenners.
Verder besteedt Scallen aandacht aan de sociale context van deze connoisseurs, die hun kennis vergaarden tijdens hun loopbanen in musea en in hun relaties met handelaren en verzamelaars. De snelle expansie van de kunstmarkt eind negentiende eeuw, de oprichting en ontwikkeling van nieuwe musea in Europa en de Verenigde Staten, en de hoogconjunctuur in privé-verzamelingen was daarop van grote invloed
Boek bekijken

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

zakelijk

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2024 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten. Vanaf 35 euro in NL geen verzendkosten. Het is mogelijk dat onze mails in een reactie op uw bestelling in uw spambox terecht komen; controleer s.v.p. hierop!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.