Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

McCourt, Frank - De as van mijn moeder

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: McCourt, Frank - De as van mijn moeder
Schrijver: McCourt, Frank
Titel: De as van mijn moeder
ISBN: 9789035120853
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 2000, 23e druk. Paperback, 408 pag Goede vertaling. Normale druk. Het boek kreeg de Pulitzer Prize 1997 voor biografie. Verfilmd; filmfoto op de omslag.
Prijs: € 5,00
Meer info Samenvatting
'Als ik terugkijk op mijn jeugd, vraag ik me af hoe ik het eigenlijk heb overleefd. Uiteraard was het een beroerde jeugd: aan een gelukkige jeugd valt geen eer te behalen. Erger dan de doorsnee ongelukkige jeugd is de ongelukkige Ierse jeugd, en de katholieke ongelukkige Ierse jeugd spant de kroon.'
Frank McCourt wordt geboren als oudste zoon van een doodarm Iers gezin in het New York van de jaren dertig. Zijn vader is een vriendelijke zachtaardige man, maar een onverbeterlijke alcoholist die er niet in slaagt zijn gezin te onderhouden. Als hij dronken thuiskomt, haalt hij steevast zijn zoontjes uit bed om hen, stram in de houding als kleine soldaatjes, nationalistische lerse liederen te laten zingen. Maar de magische klank van het woord Ierland gaat al snel verloren als het gezin dooor geldnood gedwongen remigreert naar Limerick, de geboorteplaats van Franks moeder Angela.
Toon minder
Recensie(s)
De auteur van deze autobiografische roman is een gepensioneerde onderwijzer uit New York, waar hij in 1930 als kind van Ierse immigranten werd geboren. Na de dood van een zusje gaat het gezin terug naar Ierland. De vader is vaak werkeloos -en nog vaker dronken- en het steeds groter wordende gezin leeft in bittere armoede in Limerick. In dit boek beschrijft McCourt zijn jeugd, van zijn 6e tot zijn 19e jaar: één 'struggle for life', gezien door de ogen van een kind: vol verwondering, naïef, soms cru en steeds ontwapenend. Bij nauwkeurige lezing blijkt hoe knap dit boek is geconstrueerd: het vertellersperspectief en de keuze voor de tegenwoordige tijd leveren, zonder sentimenteel te worden, een ontroerend en levendig beeld op van een trieste jeugd in het Ierland van de jaren '30 en '40. Franks vader wil dat zijn kinderen bereid zijn om voor Ierland te sterven, de pastoor vindt dat je je leven moet geven voor het geloof: "...ik vraag me af of er nog iemand is die wil dat we blijven leven", luidt het even laconieke als cynische commentaar. Goede vertaling. Normale druk. Het boek kreeg de Pulitzer Prize 1997 voor biografie. Verfilmd; filmfoto op de omslag.
Boek bekijken

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.