Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Mochel - Tussen leven en dood

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mochel - Tussen leven en dood
Schrijver: Mochel
Titel: Tussen leven en dood
ISBN: 9789024217625
Uitgever: Kok ten Have, Uitgeefmaatschappij
Bijzonderheid: 1994, Paperback / softback, redelijk Er is de laatste tijd een groeiende belangstelling voor zaken op de grens van leven en dood. Henk Mochel heeft over dit onderwerp een TV-special (NCRV) gemaakt, waarna hij de informatie en ervaringen uit dit progr
Prijs: € 5,00
Meer info Er is de laatste tijd een groeiende belangstelling voor zaken op de grens van leven en dood. Henk Mochel heeft over dit onderwerp een TV-special (NCRV) gemaakt, waarna hij de informatie en ervaringen uit dit programma, aangevuld met teksten uit brieven en gedeeltes van (niet uitgezonden) voorgesprekken heeft verwerkt in deze beknopte uitgave. Mensen met grensoverschrijdingservaringen tijdens een periode van "klinisch doodzijn" blijken veelal dezelfde visioenen te krijgen: door een nauwe tunnel, gepaard met angstgevoelens, naar een wereld met onbeschrijfelijke kleuren, een groot geluksgevoel, verrukking, vrede. Ook uittredingsverschijnselen worden besproken. In hoofdstuk 8 trachten een internist, een neurochirurg en een theoloog (de Chr. Geref. hoogleraar Velema) een wetenschappelijke verklaring te geven. Het beknopte verslag is duidelijk, rechtstreeks en eerlijk en kan een aanzet zijn om dit soort grensoverschrijding uit de taboesfeer te halen.

(NBD|Biblion recensie, M. Kraaij-van Weeren)
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.