Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Loy, R. - De waterpoort

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Loy, R. - De waterpoort
Schrijver: Loy, R.
Titel: De waterpoort
ISBN: 9789029047289
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheid: 1994, ppb, 108pp zgan 9789029047289 080 Het boek, dat een roman wordt genoemd, is autobiografisch, bevat herinneringen uit de kinderjaren van de schrijfster, vooral beelden (opvallend is het visuele aspect) associaties, mijmeringen. De uitgever spree
Prijs: € 5,00
Meer info Rosetta Loy (Rome 1931) debuteerde in 1974 met 'La bicicletta' ('De fiets', a.i. 91-37-148-1) waarna ze met een zekere regelmaat romans publiceerde. Hiervan verschenen o.a. 'Le strade di polvere' ('Wegen van stof', a.i. 93-26-224-8) en 'Sogni d'inverno' ('Winterdromen', a.i. 93-28-226-3) in Nederlandse vertaling. En nu dus 'La porta dell'acqua'. Het boek, dat een roman wordt genoemd, is autobiografisch, bevat herinneringen uit de kinderjaren van de schrijfster, vooral beelden (opvallend is het visuele aspect) associaties, mijmeringen. De uitgever spreekt - terecht - van een impressionistische weergave. We krijgen zo het leven te zien van een Italiaans meisje uit de betere kringen. De moeder, chique en afstandelijk, speelt niet zo'n grote rol in haar leven. Belangrijker is haar verzorgster, de Oostenrijkse kinderjuffrouw en gouvernante. De dienstmeisjes staan wat meer op de achtergrond, evenals de nonnen op school. Belangrijk is ook Francesco, de chauffeur van de familie. Op de haar eigen, gevoelige wijze roept ze het leven op van het kleine meisje dat ze was. Prettig leesbare lay-out, een impressionistisch kinderportretje op de kaft.
(Biblion recensie, E. Raeven-Dee.)
Boek bekijken

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.