Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

klaas bruin en hans van der heijde - intercultureel onderwijs in de praktijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: klaas bruin en hans van der heijde - intercultureel onderwijs in de praktijk
Schrijver: klaas bruin en hans van der heijde
Titel: intercultureel onderwijs in de praktijk
ISBN: 9789062832941
Uitgever: coutinho
Bijzonderheid: 1995, softcover, goede staat, naam op schutblad, enkel arceringen
Prijs: € 5,00
Meer info Samenvatting
Culturele diversiteit is, en was ook altijd in het verleden, kenmerkend voor ons land. Scholen zijn bedoeld voor groepen in de samenleving. Vandaar dat de overheid heeft gesteld dat scholen moeten streven naar intercultureel onderwijs. Dat is onderwijs dat recht doet aan die diversiteit. Het betekent bijvoorbeeld dat in de geschiedenis ook andere landen culturen te spraken komen, dat de leerkrachten in de klas rekening houden met culturele verschillen tussen leerlingen en dat ook de organisatie van de school en het onderwijs daarop gericht is. Dit boek toetst dit streven aan de praktijk. Er blijkt nog niet zoveel van terecht te zijn gekomen. Waarom dat zo is, wordt hier uit de doeken gedaan, maar vooral ook wat er aan te doen is. Het geeft heel concreet aan hoe leerkrachten, zowel op basisscholen als in het voorgezet onderwijs, intercultureel onderwijs in praktijk brengen. Het boek is doorspekt met oefeningen, opdrachten en stimulatiespelen. Zo leert men niet alleen op papier, maar ook in de dagelijkse praktijk gestalte geven aan onderwijs dat past bij een multiculturele samenleving, waarin alle leerlingen gelijke kansen krijgen.
Toon minder
Recensie(s)
Inhoudelijk komen de volgende zaken aan de orde: multiculturele geschiedenis, achtergronden van begrippen als vooroordelen, stereotypen, discriminatie en dergelijke. Uitgebreid wordt ingegaan op de rol van het onderwijsbeleid op zowel landelijk als gemeentelijk niveau. In twee hoofdstukken staan de inrichting van de klas, de school en de keuze voor inhouden centraal. De opbouw van ieder hoofdstuk is vrijwel identiek. Na een stuk inleiding volgen vragen en opdrachten. Deze hebben ook betrekking op opdrachten tijdens stageperioden. Daarbij ook opdrachten met zoekvragen voor internet. Het boek wordt afgesloten met een overzicht van rollenspelen en simulaties om eigen waarden, normen en opvattingen bewust te worden. Tot slot een lijst met adressen van instellingen. In vergelijking met voorgaande druk is een aantal zaken ingrijpend gewijzigd. Het betreft zowel een actualisering als een verdere verdieping van het begrip intercultureel onderwijs.
Boek bekijken

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.