Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Edward van Voolen - Joodse Kunst en Cultuur

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Edward van Voolen - Joodse Kunst en Cultuur
Schrijver: Edward van Voolen
Titel: Joodse Kunst en Cultuur
ISBN: 9789057304538
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheid: 2006, Gebonden goede staat Joodse Kunst en Cultuur. Chagall is inmiddels als joodse kunstenaar bekend, maar wat is er joods aan het werk van bijvoorbeeld Modigliani, Pissarro, Soutine of Anish Kapoor? Welk joods verhaal gaat er schuil achter de schil
Prijs: € 9,95
Meer info Joodse Kunst en Cultuur. Chagall is inmiddels als joodse kunstenaar bekend, maar wat is er joods aan het werk van bijvoorbeeld Modigliani, Pissarro, Soutine of Anish Kapoor? Welk joods verhaal gaat er schuil achter de schilderijen van Barnett Newman of de beelden van Richard Serra? Dit rijk geïllustreerde boek belicht de rol van joden in de beeldende kunst gedurende de afgelopen tweeduizend jaar. Een beeldverhaal over hoe het 'volk van het boek' kunst is gaan maken voor religieuze en later ook voor wereldlijke doeleinden. Elk kunstwerk vertelt een fascinerend verhaal over een van de oudste culturen ter wereld. Het geeft een verfrissend en vaak humoristisch inzicht in de veelzijdige en levendige wereld van het jodendom. Sinds de vroegste tijden hebben joden afbeeldingen gemaakt - van mensen en religie, mystici en geleerden, het dagelijkse leven en de eigen geschiedenis - ondanks de wijdverbreide opvatting dat bijbelse voorschriften dat verbieden.
Boek bekijken

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.