Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenbron.


 

Jeroen Bert & Roland De Beule - Het soepblik van Napoleon De geschiedenis van Europa in 25 gerechten

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jeroen Bert & Roland De Beule - Het soepblik van Napoleon De geschiedenis van Europa in 25 gerechten
Schrijver: Jeroen Bert & Roland De Beule
Titel: Het soepblik van Napoleon De geschiedenis van Europa in 25 gerechten
ISBN:
Uitgever: Vrijdag
Bijzonderheid: Paperback, softcover, 400 pag., 2012, NIEUWSTAAT
Prijs: € 15,00
€ 3,85
Meer info De Europese keuken kent vele klassiekers, van 'kip Marengo'
tot 'fraises Sarah Bernhardt'. Iedereen proefde al coq au vin, risotto
en hutsepot. Bouillabaisse of goulash staan geregeld op ons menu.
We krijgen allemaal wel eens een hamburger achter de kiezen.
Waar we veel minder vertrouwd mee zijn is hoe die gerechten in onze keuken
zijn terechtgekomen en hoe dat samenhangt met historische mijlpalen.
Rijstpap leerden we in de Lage Landen kennen dankzij de Moorse
overheersing in Zuid-Europa. Hutsepot is een erfenis van de Spaanse
inmenging in de Tachtigjarige Oorlog. De immer gejaagde Napoleon
liet aan de vooravond van de slag bij Marengo een snelle maaltijd bereiden.
Zijn kok sloeg aan het improviseren met de ingrediƫnten
die voorradig waren, een kip, tomaten en wat cognac uit de veldfles
van Napoleon. Propaganda of is het echt zo gegaan? In elk geval
hebben we het blik te danken aan de kleine Corsicaan.

Aan de hand van wat we eten kunnen we 2000 jaar Europese en culinaire
geschiedenis reconstrueren. Het soepblik van Napoleon vertelt doorheen
25 bekende gerechten het fascinerende verhaal van Europa.
Boek bekijken

Boekenbron uit Ugchelen

particulier
Boekenbron hoort bij de "Waterloopleinmarkt Ugchelen".
De opbrengst gaat naar jaarlijks wisselende goede doelen.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.