Stel een vraag
Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenbron.
Jeroen Bert & Roland De Beule - Het soepblik van Napoleon De geschiedenis van Europa in 25 gerechten
De vraag gaat over de volgende titel:
Afbeelding: | |
---|---|
Schrijver: | Jeroen Bert & Roland De Beule |
Titel: | Het soepblik van Napoleon De geschiedenis van Europa in 25 gerechten |
ISBN: | |
Uitgever: | Vrijdag |
Bijzonderheid: | Paperback, softcover, 400 pag., 2012, NIEUWSTAAT |
Prijs: |
€ 15,00
€ 3,85
|
Meer info | De Europese keuken kent vele klassiekers, van 'kip Marengo' tot 'fraises Sarah Bernhardt'. Iedereen proefde al coq au vin, risotto en hutsepot. Bouillabaisse of goulash staan geregeld op ons menu. We krijgen allemaal wel eens een hamburger achter de kiezen. Waar we veel minder vertrouwd mee zijn is hoe die gerechten in onze keuken zijn terechtgekomen en hoe dat samenhangt met historische mijlpalen. Rijstpap leerden we in de Lage Landen kennen dankzij de Moorse overheersing in Zuid-Europa. Hutsepot is een erfenis van de Spaanse inmenging in de Tachtigjarige Oorlog. De immer gejaagde Napoleon liet aan de vooravond van de slag bij Marengo een snelle maaltijd bereiden. Zijn kok sloeg aan het improviseren met de ingrediƫnten die voorradig waren, een kip, tomaten en wat cognac uit de veldfles van Napoleon. Propaganda of is het echt zo gegaan? In elk geval hebben we het blik te danken aan de kleine Corsicaan. Aan de hand van wat we eten kunnen we 2000 jaar Europese en culinaire geschiedenis reconstrueren. Het soepblik van Napoleon vertelt doorheen 25 bekende gerechten het fascinerende verhaal van Europa. |
Boek bekijken |
Boekenbron hoort bij de "Waterloopleinmarkt Ugchelen".
De opbrengst gaat naar jaarlijks wisselende goede doelen.
De opbrengst gaat naar jaarlijks wisselende goede doelen.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.