Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenliefhebber.


 

Schaafsma, J. - De kroon op de schepping / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schaafsma, J. - De kroon op de schepping / druk 1
Schrijver: Schaafsma, J.
Titel: De kroon op de schepping / druk 1
ISBN: 9789050000819
Uitgever: Vassallucci, Uitgeverij
Bijzonderheid: 2003, 320pp, Gebonden
Prijs: € 7,00
Meer info Johan Schaafsnia is een van de meest enigmatische auteurs van Nederland van dit moment. Zijn romans, die vaak het uiterlijk van mathematische gedachte-experimenten hebben, worden gekenmerkt door een grote gedrevenheid, gerelativeerd door zijn soepele stijl en een dikwijls ironisch gevoel voor humor. Gemaskeerd door een prettige leesbaarheid voert hij uiterst complexe thema's op die vrijwel altijd gerelateerd zijn aan intrigerende vragen over leven en dood.

Niet anders is het in Schaafsma's nieuwste, en meest ambitieuze, roman De kroon op de schepping. Op geheel eigen wijze etableert de neuroloog Nico van den Berg zijn hoogst merkwaardige visie op het ontstaan van de mens (en zijn gedachten). Gedreven door het verlangen te willen weten hoe het is om in het schemerstadium tussen dood en leven, verleden en toekomst, hemel en aarde, en werkelijkheid en fantasie een aantal dagen - geheel verzorgd - te kunnen nadenken, staat hij' op het punt een experiment uit te voeren met de hersenen van een verkeersslachtoffer, Jacob. Nico wil Jacob gedurende zes dagen laten nadenken over door hem opgestelde thema's: het verschijnsel mens, de dualiteit, de drieƫenheid, het dimensie-probleem, frivoliteit en sexualiteit. De heldere atmosfeer die hij hiervoor noodzakelijk acht, realiseert hij' door de hersenen te initialiseren niet behulp van het door hem ontwikkelde Zerotal. Zes dagen lang gaan Jacobs hersenen aan de slag. De vrije, zevende dag is de dag waarop de op schijf gezette schepping zal worden geopenbaard...
Boek bekijken

boekenliefhebber uit Apeldoorn

particulier
Alle boeken worden met de grootst mogelijke inzet ingepakt en verzonden.
De verzending is voor risico van de koper.
Als u binnen 24 uur geen antwoord op uw bestelling heeft ontvangen, controleer dan uw "Spam-box".
De ervaring leert dat een aantal antwoorden daarin belandt.
I.v.m. vakantie is tot 10 juni een aantal boeken niet bereikbaar. In dat geval laten we het weten en mocht die vertraging geen bezwaar zijn, dan verzenden we de boeken uiteraard zo snel mogelijk.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.