Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenman02.


 

Wladimir Lindenberg - Wegen en riten van inwijding / druk 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wladimir Lindenberg - Wegen en riten van inwijding / druk 1
Schrijver: Wladimir Lindenberg
Titel: Wegen en riten van inwijding / druk 1
ISBN: 9789020252552
Uitgever: Ankh-Hermes, Uitgeverij
Bijzonderheid: Gebonden, in goede staat
Prijs: € 5,00
€ 4,00
Meer info Het mysterie van de inwijding is een thema waarmee de mens sinds het begin der tijden is geconfronteerd. Reeds in oeroude tijden was het proces van de inwijding aan bepaalde riten gebonden, die zich dikwijls in de donkere schoot van de aarde voltrokken. Zij belichaamden onderricht en beproevingen die de mysten trapsgewijze tot nieuwe kennis en beheersing van hun lichamelijke gesteldheid en psyche leidden. Er ging een stralende kracht van deze ingewijden uit, van deze wijzen en heiligen.

Beschikkend over een grondige kennis van de religies en mysteriën van de gehele wereld, toont Lindenberg de onderlinge beïnvloeding en overeenkomsten tussen de culturen aan. Hieruit ontstond een overzicht dat zich over millennia uitstrekt. Wij ontmoeten er God onder talloze namen en aspecten. De mens uit de steentijd beleeft hem met andere zinnen dan de mens uit de oudheid, de middeleeuwen of de tijd der „Verlichting”. Maar het blijft toch altijd dezelfde God die zich aan de mens in zijn eigen taal in beelden en symbolen openbaart.

Onze eeuw heeft de muren waarbinnen het geheim van de inwijding was verbannen, geslecht. De wereld van de heilige geschriften, de verzegelde en in versluierde taal gestelde boeken, ligt momenteel open voor iedereen. Zonder dat dit overduidelijk waargenomen wordt, wordt iemand bij de ontmoeting met deze wereld getransformeerd, veranderd, ingewijd in die mate waarin onze geest die geheimen vermag te accepteren.

Dr. Wladimir Lindenberg is in Rusland geboren, waar zijn diepe religiositeit werd gevormd. Thans is hij psychiater te Berlijn. Met zijn bijzondere boeken (o.a. Meditatie en gebed) weet hij talloze lezers diep te inspireren.
Boek bekijken

Boekenman02 uit Zuidhorn

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.