Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenprinses.


 

Jardin, Alexandre - De edelmoedigen. Een oorlogsverhaal dat verborgen moest blijven

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jardin, Alexandre - De edelmoedigen. Een oorlogsverhaal dat verborgen moest blijven
Schrijver: Jardin, Alexandre
Titel: De edelmoedigen. Een oorlogsverhaal dat verborgen moest blijven
ISBN: 9789029088411
Uitgever: J.M. Meulenhoff, 2013
Bijzonderheid: 191 pp, harde kaft met omslag, in goede staat
Prijs: € 3,50
Meer info Heel lang hadden de Fransen van zichzelf een beeld van een natie in verzet tegen de Duitse bezetter. In Londen zat generaal De Gaulle en hij was het zinnebeeld van de Franse opstandigheid. In werkelijkheid ging het er heel anders aan toe. In deze roman vertelt Alexandre Jardin openhartig hoe zijn opa Jean Jardin destijds directeur was van het 'cabinet' van Pierre Laval, de hoogste ambtenaar van de regeringsleider die tijdens de oorlogsjaren meewerkte aan de jacht op joden.Omdat het in Frankrijk na de oorlog volstrekt normaal was om de jaren van de collaboratie te verzwijgen en omdat de Jardins een deftige familie waren, hield iedereen zijn lippen stijf op elkaar. En godzijdank werd er door de buitenwereld nooit gevraagd naar deze duistere periode. Maar intussen torste de familie een groot geheim met zich mee, dat alleen maar groter werd toen de verschrikkingen van de oorlog volledig zichtbaar werden. Met dit boek, een aangrijpende bekentenis in romanvorm, maakt Alexandre Jardin na generaties zwijgen een einde aan deze geheimzinnigheid.
Boek bekijken

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.