Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenverslinder.


 

Wouk - Wereldbrand/3de druk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Wouk - Wereldbrand/3de druk
Schrijver: Wouk
Titel: Wereldbrand/3de druk
ISBN: 9789010030276
Uitgever: RBI
Bijzonderheid: 1979, Gebonden, 839 pagina's, gebruikssporen
Prijs: € 9,00
Meer info Inhoud van het boek “Wereldbrand’.
Dit is het verhaal van 2 Amerikaanse families die in de maalstroom van de Tweede Wereldoorlog worden meegesleurd. Enerzijds het gezin van de beroeps-marineofficier Victor Henry; anderzijds de joodse intellectueel Aaron Jastrouw, een beroemde uitgewezen schrijver, die met zijn nicht Natalie in Europa woont.
Daarnaast raakt ook het leven van de Engelse oorlogscorrespondent Alistair Tudsbury en zijn dochter Pamela door de gebeurtenissen sterk met dan van de beide Amerikaanse families verweven.
In een indrukwekkende zetting van verhalen over reizen, oorlogshandelingen, interessante ontmoetingen, liefde en rampspoed omvat het boek het grote conflict, vanaf de onheilspellende gebeurtenissen in het Hitler-Duitsland van 1939 tot eind 1941: de Amerikaanse deelname aan de oorlog. Het verhaal concentreert zich op de 4 belangrijke militaire gebeurtenissen: het beleg van Warshau, de slag om Engeland, de mars naar Moskou en de aanval op Pearl Harbor. Het scherp contrasterende commentaar van een Duitse generaal belicht het standpunt van de tegenstander. Levendige portretten van Hitler, Stalin, Churchill en Roosevelt geven dit uiterst boeiende boek een belangwekkende extra dimensie.
Boek bekijken

Boekenverslinder uit Rotterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.