Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Oever, Coen van den - Theo Koster

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Oever, Coen van den
Titel: Theo Koster
ISBN: 9076768196
Uitgever: Hapax, Den Haag
Bijzonderheid: Gebonden 2002, 80 blz. Nederlands- en Engelstalig. Met afbeeldingen in kleur. Gesigneerd door de schrijver.
Prijs: € 9,00
Meer info Theo Koster (Emmeloord, 1952) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Toen al waren zijn schilderijen landschappelijk van aard, zij het ingetogener dan zijn meer recente werk en hij ontwikkelde een eigen beeldtaal die hij tot op de dag van vandaag gebruikt en uitbreidt.

Kenmerkend voor zijn werk is de vlakverdeling; grootse luchten boven land of water met een lage horizon en het heldere kleurgebruik is eigentijds. Zijn gevoel voor de juiste kleurkeuze en de dynamische verfbehandeling creƫren een specifieke sfeer in elk afzonderlijk schilderij. Verder maakt hij gebruik van grafische - en collagetechnieken. In zijn speelse en verhalende schilderijen heerst gelijkertijd rust, waardoor er bijna als vanzelfsprekend een compositorisch evenwicht ontstaat. In zijn doeken verwerkt hij een thema dat ons collectief bezighoudt: de zingeving van het menselijk bestaan. Tijdens dit proces legt hij de verbinding met zijn eigen leven, zijn persoonlijk engagement en daarbij hanteert hij een symbolische beeldtaal.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.