Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Terlouw, Ashley en Karin Zwaan (red.) - Tijd en asiel. 60 jaar vluchtelingenverdrag.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Terlouw, Ashley en Karin Zwaan (red.)
Titel: Tijd en asiel. 60 jaar vluchtelingenverdrag.
ISBN:
Uitgever: Kluwer, Deventer - Reeks : Serie Staat en Recht. Deel 7.
Bijzonderheid: Paperback, 2011, 354 blz. Enkele aandachtsstrepen met pen.
Prijs: € 20,00
Meer info In deze bundel, geschreven ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het Vluchtelingenverdrag, hebben verschillende auteurs zich gebogen over de betekenis van tijd in het asiel- en vluchtelingenrecht. De auteurs zijn activisten van het eerste uur, juristen, historici, sociale wetenschappers en medewerkers van maatschappelijke organisaties. De bijdragen zijn ondergebracht in vijf deelonderwerpen:

* Verleden, heden en toekomst
* Wachten in opvang en detentie
* Asielprocedures: hollen of stilstaan?
* Tijdelijk en langdurig
* Opbouw of verlies van recht door tijdsverloop

De tijd verstrijkt, elk uur duurt even lang, maar de tijdsbeleving loopt daarmee niet synchroon. De tijd is te kort voor wie haastig moet vluchten, of voor wie wacht op documenten om zijn asielrelaas te onderbouwen. De tijd is te lang voor de vluchtelingen die tien, soms twintig jaar doorbrengen in tentenkampen in de regio's van brandhaarden en de tijd is te lang voor asielzoekers die eindeloos wachten op de behandeling van hun asielverzoek.

Wat betekent tijd voor het asielrecht en onze visie daarop, voor asielzoekers zelf, voor hun opvang? De tijdgeest is veranderd, wij zijn in zestig jaar veranderd. Ook het vluchtelingenrecht is veranderlijk want zoals alle recht is ook vluchtelingenrecht een living instrument. Maar het Vluchtelingenverdrag blijft onverminderd actueel voor mensen die hun land van herkomst zijn ontvlucht en bescherming zoeken in een land van toevlucht.

Nieuwprijs 45 euro.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.