Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Veen, W. van der - Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman in de kunst.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Veen, W. van der - Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman in de kunst.
Schrijver: Veen, W. van der
Titel: Teun. Het lange leven van een Zwolse vakman in de kunst.
ISBN: 9789040084768
Uitgever: Waanders, Zwolle
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 2008, 120 blz. Met afbeeldingen.
Prijs: € 18,00
Meer info Teun van der Veen (1902-1991) was een van de bekendste Zwolse kunstenaars van de twintigste eeuw. Teuns zoon Willem (1932) die veertig jaar als journalist bij de Zwolse Courant werkte, beschrijft in deze rijk geïllustreerde publicatie het leven van zijn vader op de toegankelijke manier die hem eigen is. De lezer krijgt een kleurrijk beeld van een man die zich van een jong schildersknechtje in het bedrijf van zijn vader ontwikkelde tot een populaire figuur in de Zwolse samenleving. Alleen zijn voornaam was al genoeg om hem in Zwolle te identificeren.
Teun van der Veen bereikte dit niet alleen door zijn grote veelzijdigheid in het beeldende vak, dat zich uitstrekte van artistiek hoogwaardig werk tot commerciële arbeid, maar ook door de sociale rol die hij in de stad vervulde. Hij nam culturele initiatieven, bedacht evenementen, was een der oprichters van de kunstenaarsvereniging Het Palet, hielp het verenigingsleven met zijn talent en gaf ook nog les aan twee middelbare scholen.
Zoon Willem heeft getracht - voor zover een zoon dat kan – een zo objectief mogelijk beeld van zijn vader te schetsen, waardoor ook de schaduwkanten in diens lange leven niet worden verzwegen.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.