Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Hemelrijk, Liesbeth - Van Kandinsky tot Corneille. Linoleum in de kunst van de twintigste eeuw. From Kandinsky to Corneille. Linoleum in the art of the twentieth century.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Hemelrijk, Liesbeth
Titel: Van Kandinsky tot Corneille. Linoleum in de kunst van de twintigste eeuw. From Kandinsky to Corneille. Linoleum in the art of the twentieth century.
ISBN: 9789073634138
Uitgever: Onderneming & Kunst, Amsterdam
Bijzonderheid: Gebonden, 1999, 196 blz. Nederlands- en Engelstalig. Met afbeeldingen in kleur en 5 bijlagen (2 folders en 3 kaarten). 2 deuklijntjes in de voorkaft.
Prijs: € 12,50
Meer info Initiatiefnemer en sponsor Forbo Linoleum bestond 100 jaar en vierde dit met een door Onderneming & Kunst verzorgde expositie gewijd aan een relatief jonge grafische techniek: de linoleumdruk.

Voor deze expositie werden ruim 180 linoleumdrukken en -objecten bijeengebracht die de geschiedenis van dit medium vanaf de eerste experimenten door de Duitse Expressionisten tot aan de meest recente ontwikkelingen in beeld brachten.

Er waren linoleumsneden te zien van onder anderen Kandinsky, Matisse, Picasso, Escher, Corneille, Baselitz; Kara Walker, Joris Geurts en Klaas Gubbels.

Vier jonge kunstenaars uit vier werelddelen ontvingen van Forbo Linoleum een opdracht tot het maken van twee ‘Linoleum Art Prints’. Liesbeth Hemelrijk stelde de expositie in nauwe samenwerking met het Cobramuseum samen en schreef deze rijk geïllustreerde catalogus.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.