Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Odekerken, Marieke & Loes van Schaijk - High lonesome below sea level. Faces and stories of bluegrass music in the Netherlands.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Odekerken, Marieke & Loes van Schaijk - High lonesome below sea level. Faces and stories of bluegrass music in the Netherlands.
Schrijver: Odekerken, Marieke & Loes van Schaijk
Titel: High lonesome below sea level. Faces and stories of bluegrass music in the Netherlands.
ISBN: 9789090289182
Uitgever: Kunst en Denkwerk, Rotterdam
Bijzonderheid: Gebonden, 2015, 117 blz. Engelstalig. Met foto's en een index. Opdracht op schutblad.
Prijs: € 24,00
Meer info Cultuurwetenschapper Loes van Schaijk en fotograaf Marieke Odekerken maken samen hun debuut in de vorm van een boek over dit hele specifieke muziekgenre dat in de jaren '40 ontstond in de Verenigde Staten en zo'n tien jaar later zijn weg naar Nederland vond. In een half jaar tijd zijn ze het hele land afgereisd om allerlei mensen te bezoeken die in de ban zijn geraakt van de voor bluegrass typerende combinatie van akoestische snaarinstrumenten, het duizelingwekkende tempo en de gedreven energie, de virtuoze solo's die de muzikanten om beurten improviseren, de aanstekelijke meerstemmige refreins en het unieke ''high lonesome'' geluid van de leadzang.

Marieke fotografeerde en Loes sprak met muzikanten, boekers en bouwers; amateurs en professionals; pioniers en jonge honden; grijze muizen, hillbillies en hardrockers; traditionalisten, puristen en mensen die voortdurend de crossover zoeken met andere stijlen. Behalve de gemeenschappelijke bluegrassliefde is het enige dat ze met elkaar gemeen hebben de opvatting dat ze niets met elkaar gemeen hoeven te hebben. Het boek is een verslag van menselijke individualiteit in vijfenzestig foto's en evenzoveel interviews: bijna honderd kleurrijke karakters in zwart-wit.

Bekende Nederlanders als Douwe Bob Posthuma, Ricky Koole, Frédérique Spigt, Bertolf Lentink, Harm Goslink Kuiper en Rikke Korswagen verleenden hun medewerking aan het boek. Maar ook de mensen wiens naam bij de meeste lezers in eerste instantie geen belletje zal doen rinkelen zijn door Marieke en Loes zo integer en natuurlijk in beeld gebracht dat het voelt alsof het oude bekenden van je zijn.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.