Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Denslagen, Wim F. en A. de Vries - Kleur op historische gebouwen. De uitwendige afwerking met pleister en verf tussen 1200 en 1940.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Denslagen, Wim F. en A. de Vries - Kleur op historische gebouwen. De uitwendige afwerking met pleister en verf tussen 1200 en 1940.
Schrijver: Denslagen, Wim F. en A. de Vries
Titel: Kleur op historische gebouwen. De uitwendige afwerking met pleister en verf tussen 1200 en 1940.
ISBN: 9789012045278
Uitgever: Staatsuitgeverij, 's-Gravenhage / Rijksdienst voor de Monumentenzorg
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 1984, 128 blz. Met 125 foto's (waarvan 61 in kleur) en een index. Kaft geplastificeerd.
Prijs: € 29,50
Meer info In tegenstelling tot wat velen tot nu toe dachten en tot voor kort mooi vonden, blijken nogal wat gebouwen om allerlei redenen voor de 19e eeuw al pleisterlagen te hebben gehad. De bepleisterde muren werden vaak in imitatie natuur- of baksteen geschilderd. Ook natuur- en baksteen werden vaak geschilderd om kleur en voegindeling gelijkmatiger te laten lijken dan deze in werkelijkheid waren. Nu er in de moderne architectuur zo'n belangstelling is voor de toepassing van kleur aan de buitenzijde van gebouwen, is er ook een opkomende belangstelling voor het gebruik van pleister en kleur in het verleden. In dit boek wordt aan de hand van vondsten door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en archiefonderzoek het gebruik van pleister en kleur sinds de middeleeuwen beschreven. Goed geïllustreerd en leesbaar geschreven geeft het inzicht in een lang verwaarloosd aspect van de gebouwde omgeving.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.