Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Jurgens, Suzan ; Marten Jansen en Wim Lanphen - Hooibergen in Nederland. Geschiedenis en behoud van een agrarisch cultuurmonument.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Jurgens, Suzan ; Marten Jansen en Wim Lanphen - Hooibergen in Nederland. Geschiedenis en behoud van een agrarisch cultuurmonument.
Schrijver: Jurgens, Suzan ; Marten Jansen en Wim Lanphen
Titel: Hooibergen in Nederland. Geschiedenis en behoud van een agrarisch cultuurmonument.
ISBN: 9789066971936
Uitgever: IJsselacademie, Kampen
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 2008, 192 blz. Met foto's en tekeningen.
Prijs: € 18,00
Meer info Gelukkig is er de laatste tijd een groeiende belangstelling voor de hooiberg. Ze worden gerestaureerd of zelfs nieuw gebouwd. Helaas gebeurt dit nogal eens met te weinig kennis van zaken, waardoor afbreuk wordt gedaan aan regionale bouwtradities en het oude cultuurlandschap. Dit boek behandelt de geschiedenis en verspreiding van de hooiberg in Nederland. Regionale verschillen komen uitgebreid aan bod. De lezer kan met het boek in de hand een tocht maken langs bewaard gebleven voorbeelden van diverse typen hooibergen.

Om de bouwer van vandaag behulpzaam te zijn, is een hoofdstuk opgenomen over zelfbouw en worden nuttige tips gegeven met betrekking tot het onderhoud. Daarnaast wordt een tot op heden ontbrekende eenduidige typologie van hooibergen voorgesteld. Een lijst met de belangrijkste publicaties over hooibergen en een verklarende woordenlijst completeren het geheel. Het boek is leerzaam, fraai vormgegeven en biedt veel kijkplezier, dankzij de tientallen prachtige paginavullende kleurenfoto’s van landschapsfotograaf Henk Frons.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.